van der Horst

WRC: Sébastien Ogier: “Het wordt moeilijk om Breen en Neuville te volgen”

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier schuift de druk af op Craig Breen en Thierry Neuville voor winst in de Ypres Rally, de achtste WRC-manche. “Het wordt sowieso moeilijk om Craig en Thierry te volgen, gezien hun ervaring.”
  • Shopa
Het was niet de gelukkigste Sébastien Ogier (Toyota) achter de microfoon. De banden zijn niet goed, de test was niet goed, noch mooi, en zo ging het wel even door. “Het is niet het mooiste profiel, niet de mooiste rally. Maar het zorgt voor diversiteit in het kampioenschap en het is zeker atypisch”, opende de wereldkampioen. “Er valt veel te ontdekken, maar verrassingen waren er niet. We bekeken veel video’s. Uiteraard heb je veel gripverschillen en wordt diep er gesneden. De banden zullen een cruciale rol spelen. Het zijn niet de beste banden voor dit asfalt. Ik verwacht ook veel lekke banden, maar hopelijk krijgen we een eerlijke strijd.”

Ogier zou moeten een goede startpositie hebben, maar ook dat zag hij anders. “Ik zie het parcours niet veel veranderen. Ik denk dat iedereen gelijke kansen krijgt morgen.” De Fransman wil zeker winnen, maar schuift de favorietenrol van zich af. “Bovendien hoeft er niets. Ik mag zeker nog niet gaan relaxen in de strijd om het WRC, maar winnen hoeft niet”, aldus Ogier die hulp kreeg van Simon Jean-Joseph en Stéphane Lefebvre.

Uiteraard ging het ook even over zijn nakende pensioen. “Ik wil er niet veel over kwijt. In het najaar testen we de nieuwe wagen, dan zal er veel duidelijk worden”, besluit de WK-leider.

Foto: Sandro Delaere
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 12 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons