van der Horst

WRT niet langer actief in Frans GT-kampioenschap als Team Audi France

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Het W Racing Team zal dit jaar niet langer aan het werk te zien zijn in het Franse GT-kampioenschap, de GT Tour. Werkgever Audi France heeft immers besloten het programma stop te zetten. Het team van Vincent Vosse,Yves Weerts en René Verbist fungeerde de voorbije twee seizoenen als het officiële Frans Audi-team met Stéphane Ortelli en David Hallyday als rijders.
  • LTF
Stéphane Ortelli
Stéphane Ortelli
Aanvankelijk zou Oreca de tricolore Audi R8 LMS runnen, net als in 2010 toen Ortelli/Hallyday reeds de potente Duitser bemanden. Toen het Franse team echter in 2011 organisator-promotor van het Franse GT-kampioenschap werd, schoof dat het contract door naar Audi Sport Team WRT. In 2011 greep het WRT-duo nipt naast de titel, maar dit jaar eindigden Ortelli-Hallyday slechts zesde, spijts een zege ter gelegenheid van de seizoensafsluiter op Paul Ricard.

De economische crisis, in combinatie met de minder goede resultaten deden er Audi France nu wellicht toe beslissen een punt te zetten achter hun betrokkenheid. Die officiële vertegenwoordiging was daarenboven geen absolute must meer daar inmiddels een ander privé-Audi-team, Saintéloc Racing, in het Franse GT-kampioenschap present tekende.

Voor de troepen van Vincent Vosse komt deze beslissing niet uit de lucht vallen, want het gerucht circuleerde reeds binnenskamers in het najaar. Dit in tegenstelling tot het 24H of Dubai-project dat in extremis eerst deels en naderhand volledig diende afgeblazen te worden omdat er niet voldoende rijders met centen werden gevonden.

Vincent Vosse gelooft blindelings in de toekomst
Vincent Vosse gelooft blindelings in de toekomst
Een probleem dat mogelijk tevens de verdere WRT-plannen voor het seizoen 2013 doorkruist. Men kan zich immers de vraag stellen of Quattro Gmbh zijn strategie niet zal moeten bijstellen, nu naast WRT ook Phoenix Racing en Novadriver als Audi-teams in het FIA GT-kampioenschap actief zijn. Door de aanwezigheid van de drie teams in de Blancpain-scène mag bijgevolg exclusieve officiële steun aan WRT niet langer als verworven recht aanzien worden, in welk geval Vincent Vosse en zijn achterban op zoek moeten naar betalende rijders.

Wat er ook van zij en hoewel de budgetten voor dit seizoen nog niet vastgelegd lijken te zijn, vernamen we uit betrouwbare bron dat men er bij WRT alle vertrouwen in heeft om in 2013 met een gelijkaardig programma als dat van afgelopen jaar te zullen kunnen uitpakken.

Zonder enige twijfel vinden we het succesrijke Belgische team dus terug in de Blancpain Endurance Series jaargang 2013, waarin het zijn titels moet zien te verdedigen. Ook in het recent door SRO op poten gezette FIA GT-kampioenschap zullen we Vosse en de zijnen ongetwijfeld langs de pitmuur terugvinden en dit geldt wellicht ook voor de etmaalraces op de Nürburgring en in Zolder. Wellicht krijgen we hier nog eind volgende week uitsluitsel over.

Foto's: Hans van Onsem en Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FFSA GT Tour op zondag 20 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons