van der Horst

Baku: WRT palmt eerste startrij in

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #9
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #9
Stéphane Ortelli heeft WRT de pole positie bezorgd voor de Blancpain Sprint Series Qualifying Race in het kader van de Baku World Challenge. De Franse veteraan realiseerde als een duiveltje uit een doosje een 1:30.033 in de laatste en beslissende Q3 sessie, en stootte daarmee Laurens Vanthoor van de troon met een verschil van amper 0.071s. “De wagen was geweldig en het circuit is gewoon fantastisch, het was een ronde waar ik alleen maar kon van dromen,” zei Ortelli achteraf. “De jonge kerels binnen het team pushen me altijd en dat heeft opgebracht.” Vanthoor moest dus zijn meerdere erkennen in zijn ploegmaat van vorig jaar, waarmee hij op dit eigenste circuit toen de FIA GT Series titel binnen haalde.
Jeroen Bleekemolen realiseerde de derde tijd in de Grasser Racing Team Lamborghini (+0.160s), desondanks was de Nederlander verre van tevreden. “Ik werd gehinderd door de Boutsen McLaren van Frédéric Vervisch in mijn tweede snelle ronde, zeer spijtig want ik denk dat een 1:30 of 1:29.9 mogelijk moet geweest zijn." Vervisch zette dan weer de vierde tijd op de tabellen (0.186s), een zeer knappe prestatie in dit competitieve veld. “Ik ben zeer tevreden. De dag begon niet goed voor ons, de McLarens hadden het allemaal wat moeilijk. Hopelijk krijgen we geen regen morgen.”

--- Uitslag kwalificaties BSS Baku 2014 (PDF) ---

Foto: Vincent Wouters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 1 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons