van der Horst

WSC en CREVENTIC brengen endurance toerwagenrace terug naar Spa

TCR Spa 500
TCR Spa 500
WSC organiseert in samenwerking met Creventic het eerste weekend van oktober een etmaalrace voor toerwagens op het Circuit van Spa-Francorchamps. De race gaat door onder de naam TCR SPA 500 en knoopt terug aan met de traditie van langeafstandsraces in het spoor van de 24 uren van Francorchamps Tourisme waar in 2000 een einde aan kwam na de overschakeling op GT wagens.
  • Curbstone
Lees ook: Een 24H-race voor toerismewagens in Spa?

TCR @ Spa
TCR @ Spa
WSC, de organisatie achter het TCR-concept, en Creventic, organisator van de 24H Series, hebben de handen in elkaar geslagen voor de organisatie en promotie van de eerste editie van de TCR SPA 500, een wedstrijd over 500 ronden die enkel open staat voor wagens die voldoen aan het TCR reglement. Er wordt verwacht dat er ongeveer 24 uren race nodig zullen zijn om die 500 ronden te overbruggen, afgaande op de rondetijden die TCR bolides neerzetten op de omloop van Spa.

TCR @ Spa
TCR @ Spa
De organisatie rekent op de aanwezigheid van een veertigtal bolides. Er wordt een klassenindeling ingevoerd voor Pro, Semi-Pro en Amateur rijders. Voor de deelnemende teams en vooral constructeurs wordt er in de paddock volop plaats voorzien om promotie te voeren. Voorafgaande aan de wedstrijd is er ook een parade gepland die de deelnemers brengt naar het centrum van Malmedy, waar een handtekeningsessie gepland staat. Er wordt ook voorzien in een ruim aanbod van nevenraces. Enig minpuntje, zoals we eerder reeds meldden: de race valt samen met de NASCAR finals die hetzelfde weekend gehouden worden op Circuit Zolder.

Foto's: 24H Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op woensdag 16 januari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons