van der HorstTotal 24 Hours of Spa

WTCR-startnummers krijgen gepersonaliseerde look aangemeten

Nieuwe nummering FIA WTCR
Nieuwe nummering FIA WTCR
Binnen precies twee maand gaat het tweede WTCR-seizoen van start op het semi-permanente Circuit Moulay El Hassan in Marrakech. Naast het druppelgewijs aankondigen van gindse of gene line-up en om het wachten voor de fans draaglijker te maken pakt promotor Eurosport Events vandaag uit met een nieuw initiatief, het gepersonaliseerde startnummer. De promotor vroeg aan alle deelnemende rijders een eigen design te bedenken voor hun startnummer dat ze sinds de start van de serie vorig jaar vrij mogen kiezen. Een beetje naar het voorbeeld van Valentino Rossi's iconische nummer 46 worden de piloten aangemoedigd hun nummer een symbolische 'touch' mee te geven of een design te bedenken dat voor hen relevant is om zo meer weerklank te vinden bij de fans.
  • LTF
Wild pig meets tiger
Wild pig meets tiger
 Het hele opzet is evenwel niet bedoeld voor de nummers op de voorruit en op de flanken van de wagens, want niet toegestaan door het sportief WTCR-reglement. Gepersonaliseerde nummers kunnen daarentegen wél op het dashboard (in het zicht van de on-board camera), op racepakken, helmen, nationale vlaggen, pit trolleys, pitboxaankleding, posters, rijdersmerchandise, social media-kanalen, websites, je kan het zo gek niet bedenken.
 
Regerend kampioen Gabriele Tarquini doet afstand van zijn geluksnummer 30 en arboreert voortaan het nummer 1 op zijn Hyundai. "Mijn logo voor dit seizoen wordt 'GT1', een samengaan van mijn nummer met mijn initialen. En omdat iedereen mij in het begin van mijn carrière me zo noemde, heb ik er de afbeelding van een wild zwijn in verwerkt." knort de ouderdomsdeken van het kampioenschap. Tenzij Spiderman hiermee stiekem hoopt de Chinese fans te plezieren die sinds gisteren  the Year of the Pig vieren... 
 
 Bij Esteban Guerrieri’s inmiddels welbekende nummer 86 staat thans een tijger centraal. "Een tijger is dan wel niet mijn favoriete dier maar het opereert alleen, besluipt zijn prooi, analyseert de situatie en gaat vastberaden ten aanval, eigenschappen die min of meer bij mijn persoonlijkheid aansluiten. Niet dat ik een eenzaat ben, integendeel ik ben extrovert en sociaal, maar wanneer ik aan het werk ben verkies ik me soms af te zonderen. En dan zijn er nog mijn ogen die veel mensen zo kentekenend voor mij vinden, alsof ik de ogen van een tijger heb." gromt de Argentijn.
 
Zoals u al kon verwachten zal promotor Eurosport Events vanaf nu tot de start van het seizoen de gepersonaliseerde nummers met mondjesmaat vrijgeven via videoberichten met de betrokken rijders.

Foto's: FIA WTCR
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 6 februari 2019.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons