van der Horst

Wuhan: Denis Dupont: “Een vruchtbare Chinese campagne”

Denis Dupont, Gordon Shedden en Frédéric Vervisch
Denis Dupont, Gordon Shedden en Frédéric Vervisch
Een week na de heel goede resultaten die hij in Ningbo liet optekenen wist Denis Dupont zich op het circuit van Wuhan te onderscheiden. Aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team sloot onze landgenoot de tweede Chinese meeting zelfs af met een podiumplaats.
De laatste fase van het FIA WTCR seizoen begon voor Denis Dupont op opmerkelijke wijze. Dit weekend hoopte hij de mooie prestaties van vorige week te bevestigen, en daar is onze landgenoot ook in geslaagd.

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
“Op een circuit dat voor iedereen nieuw was, zette ik tijdens de kwalificaties de vierde tijd neer”, stelde Dupont. "Het bewijs dat de ingenieurs van het Comtoyou team die kenmerken van dit stratencircuit goed onder de knie hadden. Met deze goede prestatie op zak nam ik bij de eerste sprint een goede start, maar jammergenoeg werd ik geraakt door een andere rijder… van ons eigen team. Gelukkig was mijn wagen niet te fel beschadigd, maar ik kon pas als tiende over de streep rijden.”

In race 2 vertrok de Belg als achtste, om als negende te finishen. In de derde en laatste sprint liet Denis Dupont dan weer een uitstekende prestatie optekenen.

“Ik stond derde op de grid, en schoof met de Audi al snel door naar de tweede plaats. Een klein foutje kostte me een positie, maar ik ben heel blij dat ik dit weekend op het derde podiumtrapje heb kunnen besluiten. Het was echt een interessante ervaring om te kunnen racen op een circuit waar de grip een steeds belangrijker rol ging spelen. In een hoogstaand kampioenschap als dit mogen we zeer tevreden zijn over onze prestaties, zeker omdat ze behaald werden tegenover rijders met veel meer ervaring. Na de 35 punten van Ningbo scoorden we in Wuhan opnieuw 24 eenheden. Het Aziatische luik kon haast niet beter beginnen.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 8 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wuhan.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons