van der Horst

Wuhan: Denis Dupont: “Het zou schitterend zijn mocht ik de prestaties van Ningbo kunnen bevestigen”

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
De vertegenwoordiger van het RACB National Team in FIA WTCR wist vorig weekend op de omloop van Ningbo schitterende resultaten neer te zetten. Aan het stuur van zijn Audi RS 3 LMS hoopt Denis Dupont ook tijdens de tweede Chinese meeting van het seizoen zo een goede prestaties neer te zetten.
Denis Dupont was op het circuit van Ningbo amper bekomen van zijn emoties, of hij mocht al het vliegtuig op, om 900 km verder (een boogscheut naar Chinese normen) te landen in Wuhan.

Denis Dupont - Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Audi RS3 LMS
“Het is stad van 15 miljoen inwoners, met een grote industriële activiteit”, weet de Belg. "Blijkbaar is het circuit van volgend weekend pas recnet aangelegd. Toen we begin deze week voor het eerst de omloop afwerkten, was de geur van vers gegoten asfalt alvast duidelijk merkbaar.”


Onze landgenoot heeft uiteraard heel wat rondjes afgelegd om de 2,984 km. van het circuit onder de knie te krijgen.

“Zoals alle stratencircuits zijn er ook hier weinig uitloopzones, maar ik heb gemerkt dat je hier wel een aantal bochten kan afsnijden zonder de beruchte ‘track limits’ te overschrijden. Er zijn ook twee rechte stukken, wat het inhalen zou moeten bevorderen.”

Hoopt de vertegenwoordiger van het RACB National Team, gesterkt door zijn prestaties van vorige week, dit weekend te kunnen bevestigen?

‘Ik hoop het van ganser harte. Samen met het team Comtoyou hebben we heel goed werk afgeleverd, maar we weten ook dat de prestaties van de wagens van de ene naar de andere meeting danig kan veranderen. Zonder te vergeten dat het niveau van dit kampioenschap heel hoog ligt. De eerste trainingen zouden ons moeten toelaten te weten te komen waar precies we ons bevinden. Het zou schitterend zou mocht ik opnieuw punten kunnen scoren.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op donderdag 4 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wuhan.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons