van der Horst

Wuhan: Mehdi Bennani verzilvert pole met zege (race 2)

Mehdi Bennani gaat Aurelien Comte vooraf
Mehdi Bennani gaat Aurelien Comte vooraf
Mehdi Bennani, via een tiende stek in Q2 stilaan een vaste klant voor de pole in race 2, lukte zondag in de straten van Wuhan een eerste seizoenzege. In een beklijvende slotronde bleef de Marokkaan aan het stuur van zijn Sebastien Loeb Racing VW GTI Fransman Aurelien Comte (DG Sport) voor, Comtoyou-rijder Nathanaël Berthon mocht voor het eerst dit seizoen mee op het podium. In de tussenstand doen Pepe Oriola en Jean-Karl Vernay, respectievelijk vierde en vijfde in race 2 andermaal een uitstekende zaak nu van de vier Hyundai-vertegenwoordigers enkel Yvan Muller (10de) tot scoren kwam. Met Fred Vervisch en Aurelien Panis op resp. P6 en P7 voor Ma Qing Hua en Denis Dupont op P9 oogst het Belgische Comtoyou Racing andermaal een mand vol punten.
  • LTF
Aurélien Comte - DG Sport Compétition
Aurélien Comte - DG Sport Compétition
Bennani behield bij de start de leiding voor Comte, Ma die vanop de eerste rij was gestart, verspeelde meteen veel plaatsen en viel ver terug. Pepe Oriola profiteerde en palmde diens derde plaats in. De Spanjaard verschalkte zelfs heel even Peugeot-rijder Comte maar moest finaal opnieuw als derde invoegen. Inmiddels was Gordon Shedden in T3 na een treffen in de muur geknald, al kon de Schot nog wel de pits vervoegen.
 
Het leidersduo Bennani-Comte nam aanvankelijk afstand van achtervolgers Berthon ( die in ronde 14 mooi aan Oriola voorbij was gegaan), Oriola, Vernay, Vervisch en Panis maar viel in de slotfase  opnieuw in de greep van die zelfde Berthon. Leider Bennani moest zich in de slotronde erg breed maken om de aanvallen van Aurelien Comte aan boord van een beduidend lichtere Peugeot 308TCR af te houden.

Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing
Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing
Enkele bochten voor de finishlijn wist de Fransman de leider dan toch te verschalken, niet zonder de Marokkaan via een tik uit evenwicht te hebben gebracht. Of ie zich daarop in het volgende rempunt voor de laatste bocht verslikte dan wel Bennani zijn plek teruggaf  is zeer de vraag maar finaal overschreed de VW Golf GTI-rijder de finishlijn als winnaar. Berthon van zijn kant kon net niet van de wissel profiteren om alsnog als tweede te eindigen.
Vijf seconden later tikte Pepe Oriola als vierde aan, op de huid gezeten door het Audi-trio Vernay-Vervisch-Panis. Ma Qing Hua ging aan Denis Dupont voorbij en claimde P8, voor de RACB-rijder en Yvan Muller. De Fransman, tiende, wist als enige Hyundai-rijder een puntje te pakken.


Uitslag Race 2 - Wuhan:

Kampioenschap:

1.Tarquini 241p
2.Björk 233
3..Muller 233
4.Vernay 205
5.Oriola 197
6.Michelisz 195
7.Guerrieri 183
8.Ehrlacher 178
9.Vervisch 169
10.Huff 161...

Foto's:  FIA WTCR/DPPI
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wuhan.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons