van der Horst

Wuhan: Pepe Oriola snelst in twee uur durende FP1, Dupont vijfde

Pepe Oriola - Campos Racing
Pepe Oriola - Campos Racing
Amper een week na de spectaculaire WTCR-meeting in Ningbo gingen teams en rijders alweer aan de slag in het 900 km verderop gelegen Wuhan. Op de in de stad met 15 miljoen uitgetekende stratenomloop lukte Cupra-rijder Pepe Oriola in een bijna voor anderhalf uur geneutraliseerde eerste oefensessie de snelste tijd. De rijzige Spanjaard ging de Audi's van Nathanaël Berthon (Comtoyou Racing) en Gordon Shedden (Audi Team Leopoard Lukoil/WRT) en de Belgische DG Sport Peugeot 308 van Aurélien Comte vooraf. De Audi's RS3 LMS deden het overigens opvallend goed, liefst vijf Duitse wagens prijkten na afloop in de top tien, met Denis Dupont en Frédéric Vervisch op een respectievelijke vijfde en zevende stek.
Gordon Shedden - Audi Sport Team Leopard Lukoil
Gordon Shedden - Audi Sport Team Leopard Lukoil
De Hyundai's betalen in Wuhan dan weer de tol van hun successen in Vila Real, op de Slovakia Ring en in Ningbo. Puntenleider Gabriele Tarquini, Thed Björk, Norbert Michelisz en Yvan Muller zeulen immers het maximale gewicht (60 kg) aan succesbalast met zich mee daar waar alle andere merken thans ballastvrij op de baan komen. Niet verwonderlijk dus dat Yvan Muller als best presterende Hyundai-rijder - pas op de negende plaats prijkte.
De sessie was amper enkele minuten oud toen Fabrizio Giovanardi diens Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta in een chicane hard in de rail plantte na zijn rempunt te hebben gemist. De organisatoren hadden nagenoeg tachtig minuten nodig om de zwaar beschadigde rails te herstellen. Bij de herneming hees  Audi Sport Leopard Lukoil Team-rijder  Jean-Karl Vernay zich helemaal bovenaan de tijdtabel, de Fransman in duidelijk betere doen dan vorige week, zag naderhand zijn tijd verbeterd door WRT-teamgenoot Gordon Shedden en ComtoYou-merkgenoot Nathanaël Berthon.
 
De sessie diende naderhand een tweede keer, zij het voor een korte periode, geneutraliseerd nadat ook Tom Coronel in de zelfde chicane in de fout was gegaan en hierbij diens  Boutsen-Ginion Racing Honda Civic beschadigde. Finaal was het evenwel Pepe Oriola die in de slotminuten het laken naar zich toe trok.

Uitslag Free Practice 1 - Wuhan:
 
Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 5 oktober 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons