van der Horst

Yves Matton ruilt Citroën voor FIA

Yves Matton - Citroën Racing
Yves Matton - Citroën Racing
De Belg Yves Matton ruilt Citroën Racing voor de FIA waar hij "rallydirecteur" wordt. Dat kondigde hij zelf aan via de sociale media en werd bevestigd door de FIA. Hij volgt de Fin Jarmo Mahonen op.
Het hing al even in de lucht, maar Yves Matton krijgt dus effectief een topfunctie bij de FIA. De Belg zal instaan voor het uittekenen van een strategische visie voor de rallysport en crosscountryrally's. Hij zal ook de betrokken sportcommissies leiden en instaan voor de opmaak van de regels. Hij moet vooral zorgen dat (onder meer) het WRC attractief, efficiënt en duurzaam wordt uitgebouwd.

Voorzitter Jean Todt is verheugd. "Yves heeft een rijke ervaring met alle facetten van de rallysport wat belangrijk is voor groei die gecontinueerd moet worden. Hij heeft een grote passie voor de sport en zijn kennis van de competitie en het management, zowel voor onafhankelijken als voor de constructeurs, zullen zeker bijdragen om de toekomstige ontwikkeling van de sport te bestendigen", aldus Todt die PSA Motorsport dankt om de transitie van Matton mogelijk te maken.

Yves Matton is al bezig met de rallysport sinds 1986 en zette zijn eerste stappen binnen de officiële structuur van Citroën in 2002. In 2012 werd hij teamhoofd van het WRC-programma, maar ook van het WTCC. "Dit is een ontzettende eer. Ik heb op alle niveau's gewerkt, ook voor één van de meest succesvolle constructeurs in de geschiedenis, maar dit is voor mezelf een grote verwezenlijking."

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 15 januari 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons