van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Het vierde weekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Zandvoort werd een prachtig sportief weekend, met diverse winnaars en mooie races. Hoe dan ook vertrekt Xavier Maassen met een stevige voorsprong uit Zandvoort, alvorens midden september de voorlaatste meeting van het seizoen aan te vatten, op Circuit Zolder tijdens de Truck Grand Prix.
Race 1: Leider Maassen magistraal in de regen

Voor de vierde meeting van het seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge trok de snelste merkencup van de Benelux naar het prachtige circuit in de duinen van Zandvoort. De eerste sprintrace van het weekend startte onder een dreigende wolkenhemel, maar echt zware nattigheid kwam er niet van. Van op de pole-positie pakte Allure rijder Xavier Maassen de leiding terwijl de omloop nat werd en ondanks de zeer verraderlijke condities, pakte de Limburger de zege voor eigen publiek.

„Het was best oppassen, zeker naar het einde toe”, vertelde de leider in het kampioenschap die voor de hattrick ging: pole, snelste ronde en zege. „Ik doe hier weer een prima zaak in het kampioenschap, wat uiteraard mijn hoofddoel wordt.” Het blijft een mooi kampioenschap, met een prestigieuze constructeur en ik wil in oktober kampioen worden!”

De tweede plek ging naar Jeffrey van Hooydonk in de DVB Racing Porsche GT3 Cup, waarmee de Antwerpenaar aansluiting behoudt bij Maassen in de puntentelling. Van Hooydonk kwam naar het einde toe nog wat terug en hield zo Mickey Bertram in de Land Motorsport wagen af. Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Jurgen van Hover (Speedlover) maakten de top 5 vol, Rik Renmans won de Challenge Klasse.   
Race 2: Ook hattrick voor van Splunteren!

De tweede wedstrijd van de Porsche Challenge GT3 Cup Benelux op Circuitpark Zandvoort was een opdracht naar de hand van Max van Splunteren. Het Nederlandse talent reed net als Xavier Maassen eerder op de dag van de pole naar de zege, niet zonder ook de snelste rondetijd neergezet te hebben. Twee hattricks van de dag op een legendarische voetbaldag!

De hemel trok op voor de tweede race van de Porsche Challenge GT3 Cup aan de Noordzee. Dat inspireerde Max van Splunteren in de GT3.nl by Land Motorsport Porsche 911 tot een heel knappe wedstrijd, een wedstrijd die hij dan ook verdiend won. Achter hem leverden Peter Hoevenaars en Carlos Rivas, in de kleuren van respectievelijk Belgium Racing en Speedlover, een schitterende strijd. Tot op de meet zorgden de Nederlander en de Luxemburger voor autosport van de bovenste plank. Uiteindelijk ging het zilver naar Rivas en het brons naar Hoevenaars.

Koen Wauters behaalde een vierde plek in de DVB Racing Porsche 911, terwijl Wim Meulders (Speedlover) met een vijfde plek ook de zege in de Challenge Klasse behaalde.   

Race 3: Derdaele en Hoevenaars pakken de eerste

De lange race van het weekend, 50 minuten hard racen met verplichte pitstop, werd getrakteerd op een lekkere regenbui. Dat deert de merkencup racers van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux uiteraard niet en na een zeer mooie race ging de zege voor de eerste maal naar Peter Hoevenaars en Dylan Derdaele in de Belgium Racing Porsche 911.

Dylan Derdaele: „Wat een leuke competitie, ik ga zeker de rest van het seizoen trachten uit te doen. Ik race graag met Porsche en ben heel blij met deze zege!”

Derdaele en Hoevenaars wonnen voor Xavier Maassen en Pierre Piron (Allure Team), waarbij de Limburger Maassen uiteraard een schitterende zaak in het kampioenschap doet.

Xavier Maassen: „Ik ben nu leider in het kampioenschap en bouw mijn voorsprong uit, uiteraard wordt mijn doel meer dan ooit om de titel weg te kapen.”

De derde podiumplaats was voor Speedlover, met het duo Carlos Rivas en Jurgen Van Hover, die zich vooraan in het klassement handhaven. Rik Renmans en Wim Meulders wonnen op zondagavond in Zandvoort de Challenge Klasse.

Melden we nog de vijfde plek van Koen Wauters en Jeffrey Van Hooydonk na een uitstapje naaste de baan, terwijl titelkandidaten Max van Splunteren en Mickey Betram (slippertje in het Scheivlak) jammer genoeg dienden op te geven met een stukke aandrijfriem.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 8 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons