van der Horst

Zandvoort: Sam Dejonghe en Denis Dupont zegevieren in de Qualifying long race

Podium Qualifying Long Race Zandvoort
Podium Qualifying Long Race Zandvoort
Het RACB National Team duo Sam Dejonghe en Denis Dupont heeft vrijdagnamiddag te Zandvoort de Qualifying long race gewonnen. Pierre-Yves Corthals had met de DG Sport Compétition Opel Astra gedurende de eerste helft van de race de leiding, maar Fred Caprasse die het stuur van de Opel had overgenomen ging van de baan. Voor de Duitse bolide betekende dat het einde van de race waarna de weg naar de zege wijd open lag voor de RACB National Team Séat Leon.
Sam Dejonghe/Denis Dupont - RACB National Team Seat Leon TCR
Sam Dejonghe/Denis Dupont - RACB National Team Seat Leon TCR
Bij de start nam Dupont de leiding maar al snel moest hij het onderspit delven tegenover een opzittende Corthals. De Opel leek de zege op zak te hebben tot Fred Caprasse de wagen in de zandbak van het Scheivlak parkeerde. Ook voor Olivier Hart ging het mis, hij ging net voor het einde van de race in de fout, zijn teamgenoot Loris Hezemans had de Ferry Monster Autosport Séat voordien de top drie binnen gereden. Sam Dejonghe reed daarna onbedreigd naar de zege.   

Alexis van de Poele/Romain de Leval - Delahaye Racing VW Golf TCR
Alexis van de Poele/Romain de Leval - Delahaye Racing VW Golf TCR
Na een mooie race pakte de VW Golf TCR Delahaye Racing van Alexis van de Poele en Romain de Leval de tweede plaats, zij slaagden er in om de Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR van Stéphane Lémeret en Norbert Michelisz achter zich te laten. De Milo Racing VW Golf TCR van Vincent Radermecker en Kevin Balthazar wist na een safety car periode nog enkele wagens in te halen en eindigde op de vierde plaats. Maxime Potty en Ronnie Latinne sloten met hun WRT Golf de top vijf af.

De Delahaye Racing Séat van de gebroeders Mondron kende een moeilijk begin van de race maar klom nog op naar de zesde positie. De Bas Koeten Racing Séat van Michael Verhagen en Bas Schouten was nog vooraan terug te vinden bij het begin van de wedstrijd maar zakte daarna af naar de zevende stek. De top tien werd vol gemaakt door Detry/Donniacuo (Ferry Monster Séat), Van Hooydonk/Cordeel (Bas Koeten Racing Séat) en Van Dalen/Richard (Delahaye Racing VW Golf). Tiago Monteiro (Honda Civic) kwam niet verder dan de twaalfde plaats, voornamelijk omdat zijn teamgenoot Jean-Louis Dauger het ritme van zijn teamgenoot niet aankon.

De Portugees start wel op de pole van de eerste sprintrace nadat hij de snelste ronde reed in de tweede helft van de race. Naast hem krijgt hij de Golf van Radermecker. Loris Hezemans reed de snelste ronde in de eerste helft van de wedstrijd en mag daarmee als eerste starten bij de derde sprintrace.

Uitslag Qualifying long race Zandvoort:

1  Team WRT RACB National Team Denis Dupont /Sam Dejonghe  SEAT Leon TCR 31r
2  Belgian VW Club Delahaye Racing  Alexis van de Poele / Romain de Leval VW Golf TCR +5.093
3  Boutsen Ginion Racing  Stéphane Lemeret/Norbert Michelisz  /Honda Civic TCR +6.211
4  Belgian VW Club Milo Racing  Kevin Balthazar / Vincent Radermecker  VW Golf TCR +6.507
5  Team WRT  Maxime Potty / Ronnie Latinne  VW Golf TCR  +8.804
.6 Edouard Mondron Delahaye Racing Ed. Mondron /Guillaume Mondron  SEAT Leon TCR +16.470
7 Bas Schouten Bas Koeten Racing  B.Schouten /Michael Verhagen  SEAT Leon TCR  +20.734
8 Royal Ecurie Azur Ferry Monster Mathieu Detry/Lorenzo Donniacuo SEAT Leon TCR  +21.133
9 Bas Koeten Racing  Jeffrey van Hooydonk / Ghislain Cordeel SEAT Leon TCR +22.594
10 Belgian VW Club Delahaye Racing Didier van Dalen / Amaury Richard  VW Golf TCR +25.727 ...

Foto's: TCR Benelux-Kronos Events
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op vrijdag 15 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons