van der Horst

Zandvoort: Honda domineert oefenritten - Hyundai- en Oranje-rijders blijven op hun honger

Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Esteban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Net als in de eerste vrije oefensessie domineerden de All.INKL.Com Honda Civic's de tweede oefenrit. Waar Yann Ehrlacher deze voormiddag de beste tijd lukte, was het deze keer diens teamgenoot, de Argentijn Esteban Guerrieri, die de snelste chrono liet optekenen. Hoewel het nog steeds maar om oefenritten gaat lijkt de gewijzigde Balance of Performance op deze omloop wel degelijk te spelen. Het Belgische DG Sport stak in beide sessies voor het eerst de neus aan het venster met een vierde, resp. derde tijd voor Peugeot-test-en ontwikkelingsrijder Aurélien Comte. De Fransman deed het in de lichtere en lager liggende Peugeot 308 TCR net iets beter dan het Audi RS3 LMS-trio Jean-Karl Vernay (WRT), Fred Vervisch (Comtoyo), Nathanaël Berthon (Comtoyou) en VW-piloot Rob Huff. Belgen Benjamin Lessennes en Denis Dupont sloten de sessie af als achtste en vijftiende.
Tenzij de Hyundai-teams hun spel verbergen ziet het er naar uit dat de recente BoP-wijziging - waarbij de i30's nog eens twee centimeter hoger komen te liggen én hun motorvermogen met 2,5% teruggeschroefd zien - een heuse impact op de prestaties van de Koreaanse wagens heeft. Net als in de eerste rit hangen allevier de Hyundai's in de buik van het peloton met een 16de en 18de tijd voor BRC-rijders Tarquini (met nieuwe motor) en Norbert Michelisz en een 19de en 22ste tijd voor het YMR-duo Thed Björk-Yvan Muller.

Nog dramatischer verliep de dag voor Oranje. De 24ste en 26ste van resp. Michael Verhagen en Prins Bernhard van Oranje (beiden Bas Koeten Racing) doen wellicht niet meteen wenkbrauwen fronsen, maar wat te denken van de laatste tijd van local hero Tom Coronel aan boord van de tweede Boutsen-Ginion Racing Honda op net geen drie seconden van Guerrieri's besttijd? Tenzij team en rijder er in slagen het euvel te vinden lijkt een worst case scenario in de maak....

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 19 mei 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons