van der Horst

Zandvoort: Eerste succes voor Aurélien Comte en de Peugeot 308 TCR van DG Sport

Aurélien Comte met teammanager Eric Nève
Aurélien Comte met teammanager Eric Nève
De Fransman Aurélien Comte (DG Sport Compétition) heeft aan een sterke start voldoende gehad om met zijn Peugeot 308 TCR de tweede wedstrijd van het WTCR (World Touring Car Cup) op Circuit Zandvoort te winnen. Zowel voor de rijder, het team als de wagen is het de eerste overwinning in het nieuwe toerwagenkampioenschap. Yann Ehrlacher (Honda Civic TCR - Münnich Motorsport) maakte dankbaar gebruik van de kommer en kwel bij Hyundai om op één punt te komen van leider Yvan Muller (Hyundai i30 N TCR - YMR).
Aurélien Comte - DG Sport Compétition Peugeot 308 TCR
Aurélien Comte - DG Sport Compétition Peugeot 308 TCR
De Peugeot 308, vorig seizoen nog in Cup-uitvoering, stond in de TCR Benelux bekend om zijn bliksemsnelle start. Het was dan ook geen verrassing om Aurélien Compte, ditmaal in de TCR-uitvoering van de Franse toerwagen, de bovenhand te zien nemen van polesitter James Thompson (Honda - Münnich Motorsport) toen de lichten werden gedoofd. Ook na een neutralisatie, vanwege de gestrande Alfa Romeo Giulietta van Fabrizio Giovanardi, was Comte iedereen te snel af.

Yann Ehrlacher - James Thompson
Yann Ehrlacher - James Thompson
Thompson zou zijn tweede plaats in de laatste ronde nog bewust uit handen geven aan teamgenoot Yann Ehrlacher (Honda), die na een lang duel uiteindelijk toch de maat had kunnen nemen van Pepe Oriola (Cupra TCR - Campos Racing). Die had naar het slot toe moeite had om hetzelfde tempo aan te houden. Ehrlacher pakt zo drie punten meer voor het kampioenschap en moet nu slechts één punt goedmaken op leider en Yvan Muller (Hyundai), die voor de ogen van Tom Coronel (Honda - Boutsen Ginion Racing) van de baan schoof en dus geen punten kon scoren. Oom Yvan lijkt dus later vandaag de fakkel door te geven aan neef Yann, want de viervoudige WTCC-kampioen start ook de laatste race in de kelder van het klassement.

Belgisch onderonsje

Denis Dupont - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Onze landgenoten in Zandvoort streden mee voor een plek in de top tien, maar alleen Frédéric Vervisch (Audi RS3 LMS TCR - ComToYou Racing) kon punten scoren door negende te eindigen. De West-Vlaming verloor weliswaar twee posities aan de Britten Rob Huff (Volkswagen) en Gordon Shedden (Audi). Daarachter streden Denis Dupont (Audi - ComToYou Racing) en Benjamin Lessennes (Honda - Boutsen Ginion Racing) voor de elfde plek, een tweestrijd die beslist werd in het voordeel van de RACB National Team-rijder.

De derde race in de Nederlandse duinen start deze namiddag om 16.35u met Audi-rijder Jean-Karl Vernay (Leopard Team WRT), in de tweede manche nog gestart vanuit de pitlane, op pole positie.

Uitslag Race 2 WTCR Zandvoort
Stand na Race 2 WTCR Zandvoort

Foto's Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Touring Car Cup op maandag 21 mei 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons