van der Horst

Zandvoort: Jean-Karl Vernay lukt tweede overwinning, Vervisch mee op podium

Rob Huff - Jean-Karl Vernay - Fred Vervisch
Rob Huff - Jean-Karl Vernay - Fred Vervisch
De Brabançonne weerklonk dan toch maandagnamiddag tussen de Zandvoortse duinen. Niet voor Fred Vervisch die na een alweer sterke race als derde aantikte, wél voor het Belgische Lukoil Audi Sport WRT Team dat met Jean-Karl Vernay een tweede WTCR-zege liet optekenen, voor Rob Huff. Honda-rijder Esteban Guerrieri, de winnaar van race 1 gisteren, weerstond aan de racelange druk van Gordon Shedden om vierde te eindigen voor de spectaculaire WRT-Schot. Yan Ehrlacher had aan een eenzame zesde stek genoeg om in de puntenstand over oom Yvan Muller naar de leiding te wippen.
Jean-Karl Vernay (WRT Audi RS3 LMS)
Jean-Karl Vernay (WRT Audi RS3 LMS)
De podiumklanten waren al meteen na de start bekend. Polesitter Vernay behield immers de leiding voor Rob Huff en Fred Vervisch, de West-Vlaming profiteerde van de slechte start van Shedden en hield mits enig getik een agressieve Esteban Guerrieri in bedwang. De Argentijn kwam dra in de vuurlinie van Gordon Shedden te liggen, waardoor Vervisch ietwat meer ademruimte zou krijgen.

Fred Vervisch - Comtoyou Racing
Fred Vervisch - Comtoyou Racing
Nadat het stof was gaan liggen viel de wedstrijd al snel in een definitieve plooi. Tom Coronel die de fans erg kort voor de start van de race op het verkeerde been had gezet door broer Tim in een identiek racepak en helm selfies met de concurrentie  te laten nemen, moest na contact met Zsolt Szabo als eerste de handdoek in de ring gooien. Zijn voorbeeld zou worden gevolgd door Yvan Muller die van de toch al uitzichtloze race een ware testsessie zou maken. Ook Norbert Michelisz en Benjamin Lessennes, slachtoffer van een lekke band rechtsvoor na contact, haalden de finish niet. Denis Dupont startte als dertiende, had het in de openingsronden moeilijk, maar profiteerde van de clash tussen Morbidelli en Filippi voor hem om naar de twaalfde plaats te remonteren.

Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW GTI TCR
Rob Huff - Sebastien Loeb Racing VW GTI TCR
Uit de kampioenschapsstand blijkt overduidelijk dat de gewijzigde BoP alle vier de Hyundai-rijders vleugellam maakte. Noch Muller, noch Tarquini, Björk of Michelisz slaagden er gedurende dit  Pinksterweekend immers in om ook maar één punt te scoren. Het klassement werd dan ook behoorlijk door elkaar geschud. Ehrlacher, de nieuwe leider, telt nu negen punten meer dan oom Yvan Muller. Huff klimt van P5 naar P3, ten koste van Tarquini en Björk;  het Hyundai-duo moet nu ook Jean-Karl Vernay voor zich dulden, de Fransman maakte dit weekend eventjes vier plaatsen goed.

De volgende meeting, de jaarlijkse afspraak in de straten van het Portugese Vila Real , staat gepland op 24 juni.

Uitslag  Race 3 WTCR Zandvoort

Kampioenschap na TCR Zandvoort


Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 21 mei 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons