van der Horst

Zandvoort: Rob Huff pakt pole voor race 1

Rob Huff (Sebastien Loeb Racing VW Golf GTi)
Rob Huff (Sebastien Loeb Racing VW Golf GTi)
Rob Huff snelde zondagmorgen in Zandvoort tijdens de kwalificatiesessie voor race 1 naar de pole. De Sebastien Loeb Racing-rijder krijgt All.Inkl.Com-rijder Yann Ehrlacher (Honda Civic) naast zich op de eerste startrij. Het Belgische WRT monopoliseert met Gordon Shedden en Jean-Karl Vernay, beiden met Audi RS3 LMS, de tweede startrij. Benjamin Lessennes deed het prima met een vijfde chrono voor Nathanaël Berthon, de snelste van de vier Audi-Comtoyou-rijders. Aurélien Comte plaatste de DG Sport Peugeot 308 TCR op de achtste startplaats, de Fransman gaat Tom Coronel en Fred Vervisch, negende, vooraf. Esteban Guerrieri, nog sessiesnelste gisteren, moest vrede nemen met een tiende tijd. Denis Dupont vertrekt als dertiende en heeft hiermee uitzicht op puntenwinst.
  • LTF
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Voor de al vroeg volgelopen tribunes en duinen van het rond het Noordzee-circuit speelden Rob Huff, Esteban Guerrieri en Yann Ehrlacher geruime tijd haasje over tot  Huff zich met een tijd van 1:43:945, een nieuw TCR-record, finaal de snelste toonde.



Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 TCR
Norbert Michelisz - BRC Hyundai i30 TCR
Voor het tot dusver dominerende Hyundai dreigt de vierde WTCR-meeting van het seizoen een regelrechte afgang te worden. Norbert Michelisz strandde op de veertiende plaats, puntenleider Thed Björk geraakte niet verder dan een negentiende tijd. Voor puntenleider Yvan Muller en Gabriele Tarquini, respectievelijk gekrediteerd met de 21ste en 24ste tijd lijkt punten sprokkelen vandaag erg ver weg.

Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
De vlot verlopen  kwalificatiesessie werd eenmaal stilgelegd met een rode vlag vanwege een crash van de Hongaar Zsolt Szabo die de bandenstapel raakte in de Mastersbocht. Terwijl local hero Tom Coronel één en ander rechtzette na dramatisch verlopen oefenritten, kwamen beide wildcardhouders  Michael Verhagen en Prins Bernhard van Oranje niet verder dan het achterveld in hun beide knaloranje Audi's gerund door Bas Koeten Racing.  De eerste wedstrijd staat gepland voor deze namiddag om 16u20. (met dank aan Michel Helders)

Uitslag Qualifying Race 1 WTCR Zandvoort

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 20 mei 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons