van der Horst

Zandvoort: Yann Ehrlacher wint incidentrijke eerste wedstrijd

Yann Ehrlacher - Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher - Münnich Motorsport
Yann Ehrlacher (All.Inkl.Com) lukte zondagnamiddag op Circuit Park Zandvoort zijn tweede WTCR-zege van het seizoen. De Fransman ging in een tot tweemaal toe geneutraliseerde race snelstarter Aurélien Comte (Peugeot) en VW-vertegenwoordiger Rob Huff vooraf. WRT-rijders Gordon Shedden en Jean-Karl Vernay grepen spijts verwoede pogingen naast een stek op het podium. Een podium waarop Benjamin Lessennes mogelijk aanspraak had kunnen maken zonder een drive through wegens jumpstart. Lessennes' teamgenoot Tom Coronel lukte met een zevende stek zijn beste resultaat tot dusver. Fred Vervisch had pech en haalde de finish niet, Denis Dupont viel met een elfde plaats net buiten de punten. Yvan Muller die in de openingsronde uit de race crashte na contact met Michelisz, blijft niettemin leider.
Aurélien Comte - DG Sport Peugeot 308 TCR
Aurélien Comte - DG Sport Peugeot 308 TCR
Niet Rob Huff die eerder op de dag de pole had gelukt, maar Yann Ehrlacher had na de start de leiding in handen voor de als zevende van start gegane Aurelien Comte toen het bij de eerste doortocht in de Hugenholzbocht nog maar eens tot een contact kwam tussen Norbert Michelisz en Yvan Muller. Daarbij kwam de Fransman spectaculair bovenop de rail tot stilstand waarna de race met code rood diende gestopt om herstelling mogelijk te maken.
 
Baancommissarissen op post
Baancommissarissen op post
Voor de herstart achter de safety car werden de posities bij de neutralisatie in acht genomen en dus ging Ehrlacher als leider van start voor Comte, Huff, Shedden, Lessennes en Vervisch. Posities die ongewijzigd waren gebleven ware het niet dat Vervisch een mislukte aanval op Lessennes lanceerde, niet wetende dat de Boutsen-Ginion-rijder inmiddels een drive through had gekregen. De West-Vlaming betaalde het gelag en verdween jammerlijk uit de race.
 
Gordon Shedden
Gordon Shedden
Voorin rukte het leiderskwartet Ehrlacher-Comte-Huff-Shedden zich van de achtervolgers los, al wist Jean-Karl Vernay naderhand nog bij het viertal aan te sluiten. Shedden lanceerde in Tarzan nog wel een splijtende aanval op landgenoot Huff maar moest wat verder opnieuw achter de Sebastien Loeb Racing Volkswagen invoegen. De rangorde zou niet meer wijzigen, ook niet nadat de wedstrijd kortstondig met de safety car werd geneutraliseerd nadat Zsolt Szabo en Fabrizio Giovanardi in de Hugenholzbocht clashten.
Denis Dupont - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Denis Dupont - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
De eindsprint over twee ronden bracht ook verder in het veld geen verschuivingen meer met zich mee:  Esteban Guerrieri tikte als zesde aan voor Tom Coronel die met een zevende stek zijn puntenscore behoorlijk kon aandikken. Mehdi Bennani ging de drie resterende Comtoyou-rijders  Nathanaël Berthon-Aurélien Panis en Denis Dupont vooraf waarbij laatstgenoemde als elfde net naast puntenwinst greep. Benjamin Lessennes rukte na zijn drive through nog op naar de negentiende plaats terwijl Thed Björk als enige Hyundai-rijder de finishvlag zag. Na de vroege uitschakeling van Muller en Michelisz viel immers ook Gabriele Tarquini uit met een uitlaatprobleem.

Muller blijft niettemin leider in de puntenstand. De Fransman telt nog steeds 19 punten meer dan Tarquini die nu de tweede plaats met Ehrlacher deelt..

Uitslag  Race 1 WTCR Zandvoort


Stand Kampioenschap na Race 1 WTCR Zandvoort
 
Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 20 mei 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons