van der Horst

Zengő Motorsport zet Cupra TCR in voor Norbert Nagy

Norbert Nagy
Norbert Nagy
Zengő Motorsport meldde maandagvoormiddag dat het dit jaar met twee Cupra's TCR van de partij zal zijn in het nieuwe FIA WTCR-kampioenschap. Youngster Norbert Nagy die vorig seizoen hoge ogen gooide in het ETCC zal één van beide Hongaarse bolides bemannen, de naam van de tweede rijder wordt zeer binnenkort vrijgegeven.
Norbert Nagy
Norbert Nagy
Nagy (23) die vorig jaar tweede eindigde in het ETCC, legt zichzelf geen onnodige druk op. "Ik stel me als doel punten te scoren en later in het seizoen een podiumplaats te versieren. De meeste omlopen zijn onbekend terrein voor mij. Ik hou van stratenomlopen, in Vila Real vorig jaar stond ik op de pole en dus kijk ik zeker uit naar de meeting in Marrakech. Net zoals ik uitkijk naar de confrontatie met een rist legendarische piloten en niet in het minst Norbert Michelisz, één van mijn favoriete rijders. We zien wel wat ik tegen hem kan inbrengen."
 
Zengő Motorsport, dat aan de basis lag van de succesrijke carrière van gamer Norbert Michelisz, doet zijn reputatie van talentspotter eens te meer eer aan door youngster Norbert Nagy deze WTCR-kans te geven. "Na acht seizoenen in het WTCC doen we nu verder in het WTCR met Norbert Nagy. Hij is een goede piloot en zijn blij hem aan boord te hebben. De puzzelstukken passen stilaan in elkaar en woensdag verklappen we wie onze tweede rijder wordt" aldus Zengő Motorsport -baas Zoltán Zengő.


Foto: Zengo Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 26 maart 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons