van der Horst

Zolder Superprix: Voorbeschouwing van de organisatoren (Ford Fiesta Sprint Cup)

Ford Fiësta Sprint Cup
Ford Fiësta Sprint Cup
Liefhebbers van bloedstollende duels op het scherp van de snee komen aan hun trekken in de door V-MAX Racing Management georganiseerde Ford Fiesta Sprint Cup België. In deze betaalbare raceformule nemen zo goed als standaard Fords Fiesta ST-line 1.0 EcoBoost 140 pk het tegen elkaar op in korte sprintraces. De eerste manche vindt dit weekend plaats tijdens de Superprix op het Circuit van Zolder met op zaterdag de kwalificaties en op zondag de races.
De Ford Fiesta Sprint Cup is een aangename nieuwkomer in het Belgische en Nederlandse circuitgebeuren en is het perfecte antwoord op de noodzaak van een zeer toegankelijk sprintkampioenschap in de lage landen. Deze nieuwe Cup richt zich doelbewust op Belgische, Nederlandse en Luxemburgse jongeren, die vanuit het clubracen of karting willen doorgroeien en op zoek zijn naar een professionele, competitieve en vooral betaalbare raceklasse. De democratisch gehouden aankoopprijs van een race-klare Ford Fiesta Sprint Cup, 23.000 euro, is niet vreemd aan het succes in zowel Nederland als België.
 
Jens Verbesselt
Jens Verbesselt
In de Belgische Cup mogen we ons in de voorste linies verwachten aan nieuwe namen, want naast vaste waarden zoals Martin Leburton, Bert en Stienes Longin, Philippe Huart, Romain Degeer of Jens Verbesselt, tekenen heel wat jonge debutanten op Circuit Zolder voor hun eerste prille rondjes in één van de twee sprints van pakweg vijfentwintig minuten. Binnen de Belgische Cup verdedigen meerdere piloten de kleuren van een Ford-verdeler en op die manier strijden liefst zeven Ford-verdelers ook nog voor de zege én de punten in het genaamde Ford Dealer – Team Championship!
 
Benelux Meerdere keren deelt de Belgische Cup het race-programma met de Noorderburen, zoals dat het geval is tijdens de Belgische openingsmanche op Circuit Zolder (30 juni en 1 juli). Enkel gedurende de Zandvoortse Nord Sea Trophy en het Racing Festival op Spa-Francorchamps gaat het gehele peloton samen de baan op, wat borg moet staan voor één groot startveld van zo’n veertig Fiesta’s!

Ford Pers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 25 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons