van der Horst

Zolder Superprix: Bert Longin met Roger Grouwels in Belcar - Start ook in Fiesta Cup

Tom Boonen - Anthony Kumpen - Bert Longin
Tom Boonen - Anthony Kumpen - Bert Longin
PK Carsport moet het bij de volgende wedstrijd doen zonder Anthony Kumpen en Tom Boonen. De tweevoudig NASCAR-kampioen en de voormalig wereldkampioen wielrennen komen beiden in Frankrijk in actie in de NASCAR Whelen Euro Series en moeten daardoor verstek geven voor de derde afspraak van het Belcar Endurance Championship 2018 op Circuit Zolder. Bert Longin is wel van de partij en krijgt voor de gelegenheid Roger Grouwels naast zich, waarbij de Vlaams-Brabander zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. Daarnaast start Longin senior ook in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup, aangezien zoon Stienes ook bij de NASCAR-races in Frankrijk in actie komt.
Ford Feyaerts - Ford Fiesta ST Line
Ford Feyaerts - Ford Fiesta ST Line
"Aangezien Anthony en Tom in Frankrijk vertoeven en we met PK Carsport toch een goed resultaat beogen in de Belcar, is het niet meer dan logisch dat ik in België blijf en start in het Belcar Endurance Championship", legt Bert Longin uit. "Het zal echter geen rustig weekend worden voor mij, want ik neem het zitje van Stienes over in de openingsmanche van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op een wagen van Ford Feyaerts. Dat zal wel wennen zijn, want de Porsche 991 en de Ford Fiesta zijn twee compleet verschillende wagens. Ik heb vandaag getest met de Ford en was zwaar onder de indruk van het team, ondanks het feit dat het hun eerste stappen zijn met deze wagen."

Roger Grouwels
Roger Grouwels
"Ook in de Belcar kunnen we terugvallen op een goed team. Het is niet omdat PK Carsport in Frankrijk rijdt, dat we in de Belcar geen goede mensen zouden hebben. Het team is matuur genoeg om zulke situaties op te vangen en we krijgen bovendien versterking van een oude bekende, want Frederick Vrancken komt speciaal uit het Verenigd Koninkrijk over om de functie van race-ingenieur in te vullen, terwijl we daarnaast ook hoofdmecanicien Frank Steukers in onze rangen tellen, toch goed voor dertig jaar autosportervaring. Met Roger Grouwels hebben we ook een betrouwbare rijder in ons team en bovendien iemand die de Porsche 911 door en door kent. We hebben al een aantal maal dicht bij een samenwerking gestaan en nu is het er eindelijk van gekomen. Na onze zege in Spa hebben we onze eer hoog te houden, we mikken dus op een evenaring van dat resultaat en we willen onze eerste seizoenszege op Circuit Zolder pakken!"

Foto's: Ronald Janssens & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 21 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons