van der Horst

Zolder Superprix: Felle strijd om de leiding in de Porsche Endurance Trophy Benelux!

PK Carsport - Porsche 991 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 991 GT3 Cup
Dit weekend staat, in het kader van de Zolder Superprix, de derde manche van het seizoen 2018 van de Porsche Endurance Trophy Benelux op het programma. Na de seizoensopener te Circuit Zolder en een uitstap naar Spa-Francorchamps snijdt het kampioenschap dat wordt georganiseerd in samenwerking met Porsche Motorsport de laatste wedstrijd aan voor de 24 Hours of Zolder - de koningswedstrijd van deze eerste jaargang van de Porsche Endurance Trophy Benelux.
De eerste wedstrijd te Circuit Zolder werd gewonnen door Belgium Racing en Dylan Derdaele leek met teamgenoot Nicolas Saelens goed op weg dat kunstje te herhalen in Spa-Francorchamps, tot hij plots met problemen werd geconfronteerd. PK Carsport, puntenloos bij de seizoensopener, kapitaliseerde en ging aan de haal met de overwinning – tevens de eerste nationale autosportzege voor voormalig wereldkampioen wielrennen Tom Boonen, die dit seizoen het kuipje van de Porsche 911 deelt met ervaren rotten Anthony Kumpen en Bert Longin. Zo niet echter de volgende race, want wegens verplichtingen in het buitenland dienen zowel Kumpen als Boonen verstek te geven dit weekend. Bert Longin zocht en vond een nieuwe teamgenoot in Roger Grouwels om de race over 180 minuten te betwisten.
 
Comparex Racing by EMG Motorsport vs PG Motorsport - Porsche 991
Comparex Racing by EMG Motorsport vs PG Motorsport - Porsche 991
“Ik ken Roger al heel wat jaren en we kunnen het prima met elkaar vinden”, bevestigt Bert Longin. “Door omstandigheden hebben we tot dusver echter nooit samen een wedstrijd kunnen afwerken in hetzelfde team. Die kans bood zich nu wel aan en bijgevolg hebben Roger en ikzelf geen seconde getwijfeld om de handen in elkaar te slaan. Roger is een ervaren Porsche-rijder en ik heb ondertussen ook flink wat kilometers op de teller met onze Porsche 911 GT3 Cup type 991. Komende zondag willen we daarom minstens op het podium eindigen en als het even meezit, strijden voor een tweede opeenvolgende zege!”
 
In de voorlopige tussenstand gaat Dylan Derdaele aan de leiding en de talentvolle Limburger is er dus op gebrand om te revancheren voor de pech in Spa en zo zijn voorsprong in het klassement uit te diepen. “De ontgoocheling in Spa was groot, want we reden een quasi perfecte race. Nu goed, pech maakt ook deel uit van de autosport en we verlieten Spa met nog steeds de koppositie in de tussenstand. In tegenstelling tot de vorige race in Zolder, staat dit weekend een wedstrijd over drie uur op het programma, bijna een uur langer dus. We willen echter voluit scoren in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder, een race die ik al vier keer na elkaar won. Het hoogste schavotje op zondag, dat is het enige doel dat ik voor ogen heb!”

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
Uitkijken is het ook naar Marnik Battryn, dit weekend gekoppeld aan Johan Huygens en Tijn Jilesen op de PG Motorsport Porsche Cayman GT4. Battryn scoorde in Spa met teamgenoot Stienes Longin een zege in de GT4-klasse, maar moet het dit weekend doen zonder Longin. De Nederlander Tijn Jilesen kwam vorig jaar reeds uit op de Porsche Cayman GT4 en pakte onder meer de titel, maar voor Johan Huygens betekent de race het debuut met de bolide. “Ik heb al veel goeds gehoord over de wagen en vanuit budgettair standpunt lijkt de Porsche Cayman GT4 een zeer interessante optie. Ik heb tot dusver nog niet kunnen testen, dus ik ga de wagen pas deze week kunnen ontdekken. Ik heb er echter alle vertrouwen in, temeer ik in het verleden reeds met de Porsche 911 racete.”
 
In de voorlopige tussenstand zien we heel wat rijders op een zakdoek. Dylan Derdaele leidt met 56 punten, maar een grote bonus heeft de Limburger niet op zijn naaste achtervolgers. Het Independent Motorsports-trio Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters zit Derdaele namelijk op de hielen met een gedeelde score van 50 punten. Jos Menten volgt op een vijfde plaats (47 punten), met één luttel puntje marge op zijn PG Motorsport-teamgenoot Thijs Heezen.
 
Op zaterdag staat een vrije training op het menu in de ochtend, waarna om 14.10 u de kwalificaties worden verreden. Op zondag wordt vervolgens om 15.25u het startschot gegeven voor een strijd over drie uren!

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 27 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons