van der Horst

Zolder Superprix: Harry King, wie anders?

Podium race 2 Zolder Superprix
Podium race 2 Zolder Superprix
Harry King (Revs Motorsport BV) heeft ook de tweede race voor de Porsche Supercup Benelux op Circuit Zolder gewonnen. Opnieuw was de Brit oppermachtig, hij haalde het voor Xavier Maassen (TeamPGZ by RedAnt Racing) en Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing ). Bij de start ging het mis en crashten enkele wagens op elkaar met Stijn Lowette (NGT Racing) als voornaamste slachtoffer.
  • Skylimit Events
Stijn Lowette - NGT Racing
Stijn Lowette - NGT Racing
Bij de start van de tweede race voor de Porsche Supercup Benelux ging het grondig mis, net voorbij de startlijn op het rechte stuk klapten enkele wagens op elkaar. De Porsche van Stijn Lowette raakte daarbij vooraan zwaar beschadigd en bleef steken op de piste. Ook Willem Meulders (SpeedLover) en Ziad Geris (GP Elite) dienden de strijd te staken. Het gevolg was een lange safety car procedure, waardoor er maar 16 minuten wedstijd meer overbleven wanneer de race herstart werd.

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Harry King nam onmiddellijk de leiding en reed weg van de concurrentie. De zege van de Brit kwam niet meer in gevaar, hij ging Xavier Maassen vooraf met meer dan 11 seconden. De Nederlander reed een eenzame race op de tweede plaats en werd op enige afstand gevolg door Maxime Soulet. Glenn van Parijs (NGT Racing), gisteren nog goed voor de tweede plaats, eindigde ditmaal op de vierde positie. Dylan Derdaele (Belgium Racing) reed ditmaal de race uit zonder problemen en werd vijfde voor Rik Koen (PG Motorsport) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite).

Tom Boonen - #TeamPGZ by RedAnt Racing
Tom Boonen - #TeamPGZ by RedAnt Racing
Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) was nogmaals de beste in de Pro-Am klasse, hij werd achtste algemeen. Didier Glorieux (Speedlover) pakte ook zondag de tweede plaats in de klasse met een twaalfde positie algemeen. Tom Boonen (TeamPGZ by RedAnt Racing) mocht aanvankelijk als derde het podium op maar na de race werd hij bedacht met een tijdstraf van 5 seconden voor inhalen onder de gele vlag, waardoor hij terugviel naar de vierde stek achter Jürgen van Hover.

Sebastien Lajoux - DUWO Racing
Sebastien Lajoux - DUWO Racing
Sebastien Lajoux (DUWO Racing) schreef voor de tweede maal de Am klasse op zijn naam. Hij kreeg op het podium gezelschap van Jaume Font (Baporo Motorsport) en Sven van Laere (JW Raceservice). Koen Wauters (Belgium Racing) was er weer bij nadat hij op zaterdag de race miste wegens een muziekoptreden. Maar de race werd geen succes, hij was naast de drie slachtoffers van de startcrash de enige deelnemer die de finish niet haalde. Ook voor Sam Dejonghe (TeamPGZ by RedAnt Racing) werd het een race om te vergeten, hij kwam met een achteraan bij de start beschadigde wagen niet verder dan de elfde plaats.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 12 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons