van der Horst

Zolder Superprix: Longin en Bastiaans verdelen de zeges

Bert Longin voor Phil Bastiaans
Bert Longin voor Phil Bastiaans
De Ford Fiesta Sprint Cup BE heeft er zijn twee eerste races opzitten. De wedstrijden in het kader van de Zolder Superprix draaiden telkens uit op een duel tussen de ervaren rotten Phil Bastiaans en Bert Longin. Ieder schreef een zege op zijn naam. De Ford Fiesta’s vergasten de toeschouwers op heel wat spektakel.
  • LTF
Phil Bastiaans
Phil Bastiaans
Onmiddellijk na de start mocht de safety car al uitrijden nadat enkele wagens het spoor bijster raakten na enkele honderden meters. Bij de herstart schoot Bastiaans, die pas al tiende was gestart, naar voren en nam resoluut de kop van de race over. Bastiaans zou niet meer bedreigd worden. Ook Bert Longin wist zich naar voren te murwen en eindigde als tweede op zeven tiende seconde van de Nederlander. Jens Verbesselt legde beslag op de derde plaats na een stevig duel met de gebroeders Redant. Na een schuiver van Leburton werd de race onder safety procedure afgevlagd. Ayrton Redant werd uiteindelijk vierde voor zijn broer Yannick, Romain Degeer, Philippe Huart en Kenny Herremans.

Bert Longin & Phil Bastiaans
Bert Longin & Phil Bastiaans
Voor de tweede race was het Bastiaans die van op de pole mocht vertrekken maar de Nederlander liet zich verrassen door Bert Longin. De Leuvenaar wist de koppositie te behouden niettegenstaande dat Bastiaans gans de race bleef aandringen. Ayrton Redant behaalde de derde plaats voor Martin Leburton en Yannick Redant.

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zondag 1 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons