van der Horst

Zolder Truck Grand Prix: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Dit weekeinde ontmoeten twee uitersten elkaar: de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux deelt op Circuit Zolder de piste met het indrukwekkende FIA European Truck Championship, dat er zijn zevende meeting van het seizoen afwerkt. Het contrast kan bijna niet groter zijn.
Voor de semiprofessionals die met de Porsche aan de start komen, is 460 pk bij een wagengewicht van iets meer dan duizend kilo allesbehalve kinderspel. Voor een goede kwalificatie is een andere afstelling nodig dan voor snelle, constante rondetijden in de wedstrijd. De juiste keuze van banden, de optimale afstelling van het onderstel en de beste tactiek bepalen uiteindelijk de uitslag.
 
Bij de Trucks is het principe gelijk, alleen zijn de maten zeer verschillend van de Porsche 911. Hoewel de topsnelheid op 160 km/u begrensd is, beschikken de rijders in de cabine van de Trucks over meer dan 1100 pk om hun snelste rondetijden neer te zetten. Daarbij moeten ze hun ruim vijf ton zware bolides ook op de smalle piste van Zolder op de weg zien te houden. Groot spektakel is dan het logische gevolg. 
 
Spektakel zal er ook komen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. In de vijfde van zes meetings zijn alle ogen gericht op de leiders in het kampioenschap, die onderling zullen uitmaken wie de titel mee naar huis neemt op het einde van het seizoen. Xavier Maassen gaat aan de leiding, maar voelt de hete adem van Jeffrey Van Hooydonk in zijn nek. De regerende kampioen had pech bij de laatste race in Zandvoort, maar is vastbesloten zijn achterstand in Limburg weg te werken. 
 
Rudi Penders, een van de initiatiefnemers van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, verheugt zich over de strijd in de Challenge: “De spannende wedstrijden, die soms op een paar honderdsten van een seconde worden beslist, hebben het bestaansrecht van onze klasse in twee jaar voldoende bewezen. De sportieve sfeer onder de teams en rijders laat zien dat knalhard racen ook zonder bruutheid kan. De betrouwbare techniek geeft de deelnemers het vertrouwen dat er geen onverwachte dingen zullen geburen.”
 
Voor het jaar 2015 is de organisatie nu al bezig de opzet van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verder te verfijnen. Penders: “Teams en rijders zoeken een aansprekende klasse, die kwaliteit en continuïteit biedt. Bovendien geven wij hen de kans om zelf mee te denken over optimalisering van dit kampioenschap. Daarom ontmoeten wij alle belangstellenden al dit weekeind om over volgend jaar te spreken. Want ook in 2015 is er weer een Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.” 

PGCCB Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 18 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Truck Grand Prix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons