van der Horst

Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde vervolledigt BMW-rijders line up voor 2019

Jeffrey Schmidt, Kelvin Van der Linde en Sheldon van der Linde
Jeffrey Schmidt, Kelvin Van der Linde en Sheldon van der Linde
BMW Motorsport maakte zopas de naam van de zesde rijder bekend die dit jaar de kleuren van het merk uit Beieren in de DTM zal verdedigen. De net geen 20-jarige Sheldon van der Linde vervoegt Marco Wittmann, Timo Glock, Philipp Eng, Bruno Spengler en Joel Eriksson op de grid van het populaire Duitse toerwagenkampioenschap. De jongeman komt zodoende als eerste Zuid-Afrikaanse piloot aan de start van de inmiddels 35 jaar oude serie. Van der Linde dankt zijn zitje aan de sterke indruk die hij naliet bij de Young Driver Test in december en rijdt voor zijn debuutjaar bij het Belgische Racing Bart Mampaey (BMW Team RBM).
Sheldon van der Linde
Sheldon van der Linde
"Sheldon maakte een fantastische indruk aan het stuur van de BMW M4 DTM  ter gelegenheid van de Young Driver Test" aldus  BMW Motorsport Direktor Jens Marquardt. "Voorheen hadden we zijn carrière in GT Sport reeds nauwlettend gevolgd. Met zijn snelheid en veelzijdigheid past hij perfect in ons BMW M Motorsport-programma en ik ben er van overtuigd dat hij snel zijn draai zal vinden in de DTM"
 
"Alleen al aan de Young Driver Test te hebben kunnen deelnemen was een droom, dat ik nu ook nog een vaste stek in het team krijg is ongelooflijk. Ik ben zeer trots de familietraditie te kunnen verderzetten met een in mijn land gevierde en populaire constructeur. Het feit als eerste Zuid-Afrikaan in DTM aan de bak te komen is bovendien té gek" weet van der Linde.
 
Sheldon van der Linde - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Sheldon van der Linde - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Van der Linde drukt hiermee de voetsporen van zijn vader Shaun die zowel in Zuid-Afrika als in Europa mooie toerwagenresultaten bij elkaar reed, onder meer met BMW.  Voordien had ook grootvader Hennie al talrijke nationale toerwagentitels behaald.  
Sheldon debuteerde als 6-jarige in de kartsport en won bij zijn autosportdebuut in 2014 meteen de Zuid-Afrikaanse VW Polo Cup. Als 15-jarige werd hij zodoende de jongste rijder die er een nationale titel behaalde en verbeterde hiermee het record van... diens broer Kelvin en hun oom Etienne die net als de hele familie door het racevirus werden besmet.

Na een tweede titel ging hij broer Kelvin achterna die toen in de Duitse ADAC GT Masters aanzette. Na vier zeges in de Audi TT Cup en een derde stek in het eindklassement ADAC TCR Germany, debuteerde van der Linde vorig jaar in GT3. In ADAC GT Masters lukte hij samen met zijn broer twee zeges en meerdere podia maar kwam één punt tekort voor de titel. Verder trad hij met succes aan in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en finishte hij met zijn broer als derde in de 24U van Spa-Francorchamps. Amper vijf jaar na diens autosportdebuut ziet hij thans zijn DTM-droom in vervulling gaan. Bij RBM krijgt de jonge kerel Oostenrijker Philipp Eng en de Zweed Joel Eriksson naast zich.

 BMW line up - DTM 2019:

BMW Team RMG:
Timo Glock (BMW Team RMR)
Bruno Spengler
Marco Wittmann
 
BMW Team RBM:
Philipp Eng (BMW Team RMR)
Joel Eriksson
Sheldon van der Linde

Foto's: BMW Motorsport,  Racing International Photography en Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 17 januari 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons