van der Horst

PWR Racing runt twee WTCR-Cupra's, exit Campos en Zengo

PWR Racing
PWR Racing
Nadat eerder Comtoyou Racing had bekendgemaakt twee Cupra's te zullen runnen voor Tom Coronel en Aurélien Panis, bleef het wachten op de naam van het team dat de laatste twee nog te begeven Spaanse bolides zou inzetten in de World Touring Car Cup. Het nieuws dat het Zweedse PWR Racing thans van STCC naar WTCR promoveert, werd geopenbaard door Cupra Racing-baas Jaime Puig himself. Naar de namen van beide Cupra-rijders blijft het voorlopig raden, zeker is dat Campos Racing niet langer in de WTCR-paddock zal terug te vinden zijn.
  • Powerkit.shop
Jaime Puig met Pepe Oriola
Jaime Puig met Pepe Oriola
Het vermoeden dat Campos Racing wel eens een punt achter zijn WTCR-deelname zou kunnen zetten, circuleerde al langer sinds bekend raakte dat vaste waarde Pepe Oriola zich voortaan zou focussen op zijn rol van test- en ontwikkelingsrijder van de Cupra e-Racer TCR die in 2020 in de ETCR-competitie zal aantreden. Exit Campos Racing dus dat zes seizoenen lang de toerwagenstrijd op het hoogste niveau mee kleur gaf. Even werd geopperd dat Zengo Motorsport de beide Cupra's zou runnen, maar het Hongaarse team neemt eveneens afscheid van de topserie en richt naar verluidt zijn pijlen voortaan op de TCR Europe-competitie.

Het in het Zuid-Zweedse Vikmanshyttan gebaseerde PWR Racing is bij ons minder bekend. Het team werd door Peter Wallenberg en Daniel Haglöf in 2012 opgestart en vertegenwoordigde sinds 2016 constructeur SEAT, waarbij het hoge ogen gooide in het TCR Scandinavia-kampioenschap. Afgelopen jaar kwam het met vier Cupra's aan de start van het STCC en eindigde het tweede en derde met respectievelijk uittredend kampioen Robert Dahlgren en Daniel Haglöf, mede-eigenaar van het team. Naast zijn WTCR-programma blijft het team ook actief in TCR Scandinavia met twee Cupra's.

De WTCR-rijdersline-up wordt een mengeling van ervaring en jong talent. Als kandidaat-rijders gaan de namen van Haglöf en mogelijk regerend TCR Europe-kampioen Mikel Azcona over de tong. Vast staat dat na Oriola ook oud-Campos-rijder John Filippi de WTCR-deur achter zich dicht trekt. De Fransman gaat met Renault bij Vukovic Racing in TCR Europe aan de slag.

“Dit is een belangrijke stap voor PWR Racing. Het is een eer het Cupra-merk op de internationale scène te mogen vertegenwoordigen en een beloning voor eenieder die de voorbije jaren bij het team betrokken was", aldus medeoprichter Peter Wallenberg.
 
Puig van zijn kant stelde dat Cupra Racing beide teams bijstaat maar dat noch Comtoyou, noch PWR enige fabriekssteun genieten en zelf voor het nodige budget en sponsors moeten zorgen.

Foto's: WSC Ltd. en Hans van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 4 maart 2019.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons