van der Horst

24HSeries by Creventic: 24H Silverstone 2016 enthousiast ontvangen

24H Silverstone 2016 Touring Cars
24H Silverstone 2016 Touring Cars
De aankondiging dat het Nederlandse bureau CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook, vanaf volgend jaar de 24-uursrace op Silverstone organiseert, is in de autosportwereld enthousiast ontvangen. Teams, rijders en fabrikanten reageerden uiterst positief op het bericht en sindsdien stromen de aanmeldingen voor de Hankook 24H SILVERSTONE – European touring car edition (1-3 april 2016) binnen.
“Veel teams zijn enthousiast over het ‘touring car only’-concept voor de race in Silverstone”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. “Ze zijn blij met de kans om mee te strijden voor de algehele overwinning, iets dat in de historie van de 24H SERIES powered by Hankook nog niet eerder het geval was.”

24H Silverstone 2016
24H Silverstone 2016
Het Nederlandse team Bas Koeten Racing, een regelmatige deelnemer aan zowel de 24H SERIES powered by Hankook als de snel groeiende TCR International Series, is een perfect voorbeeld. “Eerder dit jaar, nog in de oude opzet van de race op Silverstone, zijn we met onze SEAT Leon Cup Racer achter een Aston Martin als tweede geëindigd in de 24-uursrace”, verklaart teameigenaar Bas Koeten. “Nu hebben we al vele aanvragen van GT-rijders die met onze TCR Cup Racer en andere toerwagens van ons team willen rijden. Voor ons als team is dit een uitgelezen kans en het aantal belangstellende rijders is beduidend groter dan bij 24-uursraces waar er ook GT’s aan de start staan.”

Daphne Gengler van CREVENTIC bevestigt dit: “Teams uit vele landen, zelfs van buiten Europa, hebben hun interesse al kenbaar gemaakt. Helaas begrijpt nog niet iedereen dat deze race alleen openstaat voor niet-GT-auto’s. Vele teams met TCR-auto’s hebben zich al ingeschreven. Het aantal van deze auto’s neemt snel toe en we nemen aan dat de algehele winnaar uit deze klasse komt, omdat de TCR-auto’s de snelste toerwagens in het veld zullen zijn.” Op de voorlopige inschrijflijst staan al meer dan 50 auto’s, terwijl er nog dagelijks nieuwe aanmeldingen binnenkomen. “De kans bestaat dat we met een wachtlijst moeten gaan werken, als we boven het aantal van 70 uitkomen”, aldus Gengler.

Naast een aantal Renault Clio’s, traditioneel een populaire auto in de toerwagenklassen, wordt er ook veel belangstelling in de BMW M235i Racing Cup-klasse verwacht. BMW Motorsport heeft al aangekondigd, dit initiatief te ondersteunen. Ook Jaime Puig, hoofd van SEAT Sport, is positief: “Dit is uitstekend nieuws voor alle klanten van SEAT Sport. Ik ben er zeker van dat velen van hen dit initiatief zullen verwelkomen en met hun SEAT Leon Cup Racer zullen deelnemen om de toeschouwers veel spektakel te bieden.”

Seat Leon Supercopa
Seat Leon Supercopa
Stuart Pringle, sportdirecteur van Silverstone Circuit, zegt: “CREVENTIC organiseert fantastische 24-uursraces en het concept van een 24-uursrace voor toerwagens is veelbelovend. De kans om Europese rijders in een unieke lange-afstandswedstrijd voor Britse toerwagenfans te laten rijden, die enthousiast zijn en veel kennis van de sport hebben, is iets dat wij heel graag ondersteunen en waaraan we graag meewerken. We kunnen nauwelijks wachten!” Er is ook een goed bijprogramma gepland, evenals live-uitzendingen via Motors TV en live-streaming. Daphne Gengler vult aan: “Ons doel is om van dit evenement de grootste lange-afstandsrace voor toerwagens te maken, maar nog belangrijker is, dat alle teamleden na de race met een grote glimlach op het gezicht weer naar huis gaan, omdat ze genoten hebben!” Nadere informatie over inschrijvingen, kosten, klassen, tijdschema en de prijzen van handen is te vinden via www.24hseries.com.

24HSeries by Creventic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op vrijdag 2 oktober 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons