van der Horst

Brands Hatch: Voorbeschouwing PK Carsport

Anthony Kumpen - Maxime Dumarey - Bert Longin - Stienes Longin
Anthony Kumpen - Maxime Dumarey - Bert Longin - Stienes Longin
Dit weekend staat de derde manche van de Nascar Whelen Euro Series in Brands Hatch op het programma. Voor de PK Carsport-rijders een uitstekende gelegenheid eens de puntjes op de i te zetten en de pechduivel die hen sinds begin dit seizoen wat achtervolgt te snel af te zijn.
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Brands Hatch. Een mythische naam, een prachtig circuit. Vele duizenden autosportgekke Britten trekken volgend weekend naar het circuit in Kent voor de derde editie van het American Speedfest. Hoogtepunt worden de races voor de Nascar Whelen Euro Series. En daar hopen de PK Carsport-rijders in te schitteren. Al wordt dat niet makkelijk.

“De gevolgen van mijn crash in Venray zijn nog duidelijk merkbaar”, aldus regerend kampioen Anthony Kumpen. “Sinds dat weekend heb ik heel wat behandelingen ondergaan, maar mijn nek en rug laten zich toch voelen. Maar goed, eens ik in de wagen zit zal de adrenaline me wel de pijn doen vergeten.”
Kumpen, nog steeds aan de slag met de reserve-auto van het kampioenschap, trekt met welomlijnde bedoelingen naar Brands Hatch. “Ik moet proberen wat punten terug te pakken op Vilarino en Cheever, om zo in hun buurt te blijven. Na dit weekend volgen drie races die me goed liggen, en bovendien tellen de halve finale en finale in Magione en Zolder dubbel. Het komt er dus op aan om met een goede uitgangspositie aan de slotfase van het seizoen te beginnen.”

Bert Longin
Bert Longin
Ook Bert Longin heeft een plannetje in het achterhoofd. “Het is vooral tijd voor een weekend zonder problemen”, aldus de Leuvenaar. “Ik wil gewoon koersen zonder te denken wat er fout kan lopen. En genieten van het weekend in Brands Hatch. De sfeer die daar heerst is altijd enorm, een ware promotie voor de autosport. En het feit dat Jeffrey Earnhardt (kleinzoon van Nascar-legende Dale, red.) komt meerijden, maakt het er alleen maar nog specialer op.”

Ook voor Stienes Longin wordt het bijzonder. Longin jr. racete immers nog nooit op de omloop van Brands Hatch, maar werkte er voor het seizoen wel wat testen af. “De omloop beviel me meteen”, aldus de vierde in de Elite 2-tussenstand. “In zoverre zelfs dat ik er op gebrand ben om er dit weekend iets te laten zien, voluit te gaan. Aan de andere kant wil ik wel geen onnodige risico’s nemen. De finish halen blijft de prioriteit, dat is ook de tactiek die ik al het hele seizoen volg. Een opgave kost immers onmiddellijk heel veel punten.”

Ook Maxime Dumarey verdedigt opnieuw de kleuren van PK Carsport in Elite 2 en de regerende kampioen gaat voluit voor een podiumplaats. Dumarey beschikt wel over race-ervaring op de omloop in Kent, in tegenstelling tot Longin jr. , wiens testsessie bovendien op opdrogende of zelfs natte omloop werden afgewerkt. Ervaring met een droog Brands Hatch heeft hij dus niet, laat staan dat hij al op de hoge pistetemperaturen die voor dit weekend worden verwacht heeft gereden. “Het wordt opletten voor de banden, inderdaad”, besluit Kumpen. “De slijtage ligt hier sowieso al hoog, door de zomerse omstandigheden zal dat nog een beetje erger zijn. Maar geen nood, we zijn meestal wel sterk in het vinden van de juiste afstellingen.”
Het raceweekend in Brands Hatch is via live timing en livestream te volgen op http://hometracks.nascar.com/series/whelen-euro-series .

PK Carsport Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 4 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons