van der Horst

Dan toch geen Brusselse e.Prix dit jaar

FIA Formula E
FIA Formula E
Het kampioenschap voor electrische formulewagens komt dan toch niet naar Brussel dit jaar, dat heeft Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet medegedeeld. De race was voorzien op een tracé aan het Atomium maar dat kan niet doorgang omdat op de geplande datum op deze locatie het festival Couleur Café plaatst vindt. Een alternatief werd gevonden met een stratencircuit aan de basiliek van Koekelberg, maar ook dit project gaat niet door. Men mikt nu op 2018 voor de organisatie van de eerste e.Prix in onze hoofdstad.
  • STX Motorhomes
Tracé e.Prix Brussel
Tracé e.Prix Brussel
Het evenement dat op 1 juli zou plaats vinden werd nog trots in de kijker gezet tijdens het autosalon, men kon er zelf meedoen aan een wedstrijd in het kader van de eerste e.Prix of Brussels. Maar niets is eenvoudig in ons land en de Brusselse regering besliste deze week om de race af te voeren. De omloop aan de Koekelberg basiliek, die al een alternatief was voor de voorziene piste aan de Heizel, stuitte op veel verzet van de omwonenden, bovendien zou het afzetten van de straten voor een te grote verkeerschaos leiden. Naar het schijnt was het vereiste budget ook hoger dan eerst voorzien.

Pascal Smet bevestigde dat het nog steeds de bedoeling is om de Formule E naar Brussel te halen, alleen zal het dit jaar niet mogelijk zijn en mikt men op 2018 voor de organisatie van de eerste e.Prix in onze hoofdstad. Die zou dan doorgaan aan het Atomium zoals origineel voorzien was.

Foto: Marnik Mouchaers & RTL Sport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op donderdag 26 januari 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons