van der Horst

Esteban Ocon test- en reservepiloot bij Mercedes

Esteban Ocon
Esteban Ocon
De jonge Fransman Esteban Ocon, vorig jaar nog lid van het Lotus junior team en Europees formule 3 kampioen voor Tom Blomqvist en Jos Verstappen, werd door Mercedes binnen gehaald als test en reserverijder voor zijn DTM programma. Naast zijn rol als testrijder bij Mercedes zal Ocon ook het GP3 kampioenschap betwisten met een wagen uit de ART GP stal, het Franse team dat ook present tekent in het DTM.
Na het behalen van de Europese formule 3 titel lag het voor de hand dat Esteban Ocon als lid van het Lotus junior team zou promoveren tot formule 1 testrijder bij het merk, maar dat gebeurde niet men koos voor GP2 kampioen Jolyon Palmer die tevens wat sponsorgeld kon meebrengen. Ocon verliet de Lotus stal en richtte zich op de GP2  maar vond bij geen enkel team onderdak. ART GP kwam de rijder te hulp en bood hem een plaats aan in zijn GP3 team.

Gary Paffett - ART GP Mercedes AMG C 63 DTM
Gary Paffett - ART GP Mercedes AMG C 63 DTM
Ocon behaalde de formule 3 titel met een Dallara van Prema Powerteam aangedreven door een Mercedes motor en ook ART GP heeft goede banden met het Duitse merk en vertegenwoordigt Mercedes in het DTM. Daarop besloot ook Mercedes om de Fransman onder zijn vleugels te nemen en hem een contract als testrijder aan te bieden met een optie om in de toekomst vaste rijder te worden bij het merk met de ster.   

Foto's: FIA F3 European Championship & Mercedes-Benz
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 7 mei 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons