van der Horst

Gary Hartstein stelt zich vragen over het ongeluk van Alonso

Sid Watkins en zijn opvolger Gary Hartstein
Sid Watkins en zijn opvolger Gary Hartstein
Afgelopen zondag crashte Fernando Alonso op het circuit van Barcelona bij het uitkomen van de derde bocht met zijn McLaren tegen de muur aan de binnenkant, aan een relatief lage snelheid van zo'n 150 km/u. McLaren houdt het op een ongeluk veroorzaakt door de hevige windstoten aldaar, maar het duurde wel tot woensdagnamiddag alvorens de Spanjaard het ziekenhuis mocht verlaten.
  • Powercars
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Alonso zal thuis verder herstellen van een hersenschudding, en zodoende forfait moeten geven voor de tweede vierdaagse test op het circuit van Barcelona, die morgen van start gaat. Bij sommigen roepen de omstandigheden, alsook de communicatie van McLaren, vragen op. Niet in het minst bij Dr. Gary Hartstein, die van 2005 tot 2012 als spoedarts bij alle Formule 1-wedstrijden aanwezig was. Als expert, toch zeker op medisch vlak, kunnen we niet om zijn mening heen welke hij via Twitter de wereld instuurde.

In een eerste tweet verbaast hij zich over het feit waarom een ongedeerde piloot twee (intussen drie) dagen in het ziekenhuis moet blijven na een ongeval dat er geen was. Vervolgens stelt hij dat er wel meer aan de hand móet zijn dan de wereld te horen krijgt en doet hij in één beweging meteen de communicatie van McLaren af als achterbaks.


Foto's: Georges De Coster & McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op woensdag 25 februari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons