van der Horst

Hoe Manor F1 de Marussia MR03 aanpaste voor 2015 (+ Foto's)

Max Chilton - Marussia MR03
Max Chilton - Marussia MR03
Met de redding van Marussia F1 en de doorstart onder Manor F1 achter de rug, stond het Britse team nog een titanenwerk te wachten. Naast het financiële plaatje op orde krijgen, dien je als team namelijk ook over een bolide te beschikken die voldoet aan de technische reglementen van 2015. Na het met succes doorstaan van de verplichte crashtests, was het duidelijk dat Manor F1 met een oplossing voor de dag gekomen was om toch aan de start te kunnen staan in Australië. Wat die oplossing precies is, geraakte nu in detail bekend...
Gezien bij de meeste teams de voorvleugels in 2015 lager moeten hangen dan vorig jaar en de neuzen zowel langer als breder moeten zijn, diende de voorkant van de MR03 aangepast te worden.
 
Om dat te kunnen doen, bevestigde men een blok op de voorkant van het chassis, op een gelijkaardige manier als een neuskegel.
 
Eenmaal dat onderdeel bevestigd is, ziet dat er zo uit. Naar alle waarschijnlijkheid zal er bovenop het blok nog een cosmetisch paneel komen zodat de neus aan de reglementen voldoet en Manor met de MR03-B het seizoen kan starten.
 

Foto: Marussia F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op woensdag 11 maart 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons