van der Horst

Koopt Apple de Formule 1?

15cdbf98eea332e4255103ce82e0432b2913e100.jpg
Het is reeds lange tijd geweten dat F1-paus Bernie Ecclestone op zoek is naar een overnemer voor de F1. Eerder meldde de Britse krant The Sun nog dat CVC, het bedrijf dat een belangrijk deel van de aandelen van de structuur achter de F1 in handen heeft, zijn aandelenpakket zou willen verkopen. Uiteindelijk lijkt er evenwel geen akkoord uit de bus gekomen te zijn, maar dat betekent niet dat de zoektocht naar een overnemer gestaakt is. De laatste naam die op de Bühne verscheen, is deze van Apple - het technologiebedrijf dat over gigantische hoeveelheden cash beschikt.
  • Hamofa Performance
Start Grote Prijs Italië 2015
Start Grote Prijs Italië 2015
Apple beschikt naar verluidt over een flinke zak cash, ondanks het feit dat het in een recent verleden veel dollars (175 miljard dollar werd aangekondigd in april dit jaar) besteedde aan het terugkopen van eigen aandelen. Het technologiebedrijf zou evenwel werken aan een eigen (elektrische) auto en een contract met de F1 zou de Amerikaanse technologiegigant dan weer een directe lijn geven met verschillende constructeurs. Daarnaast beschikt Apple ook over het multimediaproduct Apple TV, waarbij het een grote vis aan de haak kan slaan bij een deal met de F1. Hoe dat in het plaatje zou passen, is niet geheel duidelijk; het kan gaan om het aanbieden van een abonnement, maar ook over een soort van "pay per view" concept.

Sfeerbeeld Albert Park Melbourne
Sfeerbeeld Albert Park Melbourne
Als Apple, volgens Forbes een van de tien grootste bedrijven ter wereld, de sleutels tot de Formule 1-paddock koopt, dan betekent dat een flinke verschuiving van de focus van het bedrijf. CVC zou tussen de 5 en 10 miljard euro willen in ruil voor een schare aandelen (35%). Doorgaans doet Apple geen investeringen van dergelijke grootorde, al legde het voor de overname van Beats Electronic (het bedrijf van onder meer Dr. Dre) ook een duizelingwekkende 3 miljard dollar op tafel. Volgens Moody zou Apple over meer dan 200 miljard aan cash beschikken, ruimschoots voldoende dus...

Foto: Georges De Coster & Mercedes AMG Petronas



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 16 juli 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons