Magione: Elite 1: Alon Day van start tot finish - Kumpen beste Belg

Alon Day
Alon Day
Alon Day is bezig aan een dominant weekend, dat is het minste wat we kunnen zeggen. Nadat de Israeliër in beide vrije trainingen, de kwalificaties en de super pole de beste bleek, daarbij ook tweemaal het ronderecord verbrekend, won hij nu ook op overtuigende wijze de eerste race van de Elite 1 semifinals op het Italiaanse circuit van Magione. Day bouwde tot tweemaal toe een voorsprong van meerdere seconden uit, waarbij zijn eerste poging werd gestopt door een neutralisatie.
Day bracht het enige plan dat hij op voorhand had perfect tot uitvoering, de koppositie behouden bij de start. De 24-jarige Israeliër bouwde al snel en voorsprong uit van een tiental seconden, maar toen Eddie Cheever halverwege de race tot stilstand kwam in de haarspeldbocht, beval de wedstrijdleiding tot het inzetten van de safety car. Bij de herstart profiteerde Ander Vilariño, op dat ogenblik derde, om een plaatsje af te snoepen van Nicolò Rocca. Ook Kumpen zou luttele ogenblikken later zijn mars richting het podium verderzetten, met een succesvolle aanval op Romain Iannetta op P4, maar de Limburger strandde uiteindelijk op de vierde plaats. Bert Longin was de grote verliezer bij de herstart; hij zou uiteindelijk slechts als vijftiende eindigen na een contact.

Day pakte, oververdiend, zijn allereerste zege, terwijl Vilariño met zijn tweede plaats zijn voorsprong in de tussenstand uitdiept en Rocca dankzij zijn podiumplaats opschuift naar de tweede plaats in het klassement.

Een knappe prestatie noteerden we ook van Jerry De Weerdt. Onze landgenoot focust zich vooral op de titelstrijd bij de Gentlemens in Elite 2, maar kon zich vanuit de achterste regionen opwerken richting een meer dan behoorlijke twaalfde plaats binnen de competitieve Elite 1-klasse. Voor Eric De Doncker verliep de race minder goed, reeds na één ronde moest hij de pitlane opzoeken.

Morgen, zondag, wordt om 14.30 de tweede Elite 1 race verreden, de op twee na laatste van het seizoen.