van der Horst

Nissan LMP1 keert pas terug in 2016

Nissan GT-R LM NISMO LMP1
Nissan GT-R LM NISMO LMP1
Van uitstel komt afstel. De Nissan GT-R LM NISMO LMP1 was na het debuut in de 24 uren van Le Mans niet meer in het FIA WEC te zien en dat zal de rest van het seizoen ook zo blijven. Hoewel Nissan de deur in eerste instantie nog op een kier liet staan voor een terugkeer later op het jaar, heeft men na een grondige evaluatie en twee testsessies op het Circuit of the Americas besloten om daar van af te zien. Pas in 2016 zal de onconventionele LMP1 haar terugkeer maken, in wat nog maar het tweede competitieoptreden zal zijn. Of dat in Silverstone, Spa of wederom Le Mans zal zijn, is niet duidelijk.
  • Skylimit Events
De voorwielaangedreven bolide test momenteel nog steeds zonder hybridesysteem en wacht nog altijd op aangepast rubber van Michelin. Naar eigen zeggen zijn de chono’s die onlangs op COTA werden gerealiseerd “aanzienlijk sneller” dan eerder dit jaar. 

Inmiddels werd er ook een herschikking doorgevoerd in het team. Zo werd Michael Carcamo aangesteld als de nieuwe teambaas. Ben Bowlby verlaat deze functie, maar is nog steeds de technisch directeur van het project.

Foto: Nissan



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 1 oktober 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons