van der Horst

RACB National Team: 565 inschrijvingen voor het TCR Stuurwiel (+ lijst 32 halve finalisten)

TCR Benelux
TCR Benelux
Op woensdag 30 september om 22 uur werd de eerste fase van het TCR Stuurwiel georganiseerd door het RACB National Team afgesloten. Het initiatief kende een succes zonder weerga. Van de 565 ingeschreven kandidaten werden de 32 snelste rijders op de simulator – via het principe van de Bump Day – weerhouden voor het tweede deel van de wedstrijd.

Een uitzonderlijk populair succes! Een betere omschrijving bestaat er niet voor het Stuurwiel dat twee jonge rijders de kans zal geven om in 2016 als leden van het RACB National Team te rijden in het TCR Benelux-kampioenschap 2016.

“We hebben van 565 kandidaten inschrijvingen ontvangen”, aldus Geoffroy Theunis, de manager van het RACB National Team. “Een historisch record. Oorspronkelijk hadden we twaalf dagen voorzien om de jongeren te ontvangen. We hebben daar twee dagen bijgevoegd en afgelopen woensdag werd er tot 22 uur op de simulator gereden.”

Herinneren we er nog even aan dat deze eerste fase van de wedstrijd werd afgewerkt op de hoofdzetel van de RACB in Brussel. Alle deelnemers werkten hetzelfde aantal ronden op een simulator-versie van Francorchamps af, aan het stuur van een SEAT Leon Cup Racer. Iedere kandidaat had recht op drie pogingen, die hij of zij naar eigen goeddunken mocht opnemen. De resultaten werden live op de Facebook-pagina van het RACB National Team en op de website www.racb.com geplaatst. Net zoals bij de 500 Mijl van Indianapolis werd het principe van de Bump Day toegepast. De 32 snelste rijders – u vindt de lijst met namen in bijlage – werden weerhouden.

Een onbekend circuit

Nu is het tijd voor de tweede fase van het Stuurwiel
“Op zaterdag 31 oktober zullen de 32 halve finalisten worden uitgenodigd om nog eens hun snelheid op de simulator te tonen”, legt Geoffroy Theunis uit. “Maar dit keer zullen ze op een onbekend circuit moeten rijden. De tijd die ze neerzetten zal één van de factoren zijn die zal meespelen in het selecteren van de finalisten. Want ook de fysieke conditie van de kandidaten zal worden geanalyseerd, via een reeks tests die in Martin’Spa in Genval zullen worden afgewerkt. De kandidaten moeten zich ook voorstellen aan een jury van experts. In de volgende fase zullen de acht finalisten in de loop van de maand november in actie komen aan het stuur van een SEAT Leon Cup Racer, op een nog te bepalen circuit. Uiteindelijk zullen twee laureaten worden gekozen. Ze zullen worden opgenomen in het RACB National Team en in het TCR Benelux-kampioenschap 2016 het stuur van een wagen delen.”

De 32 halve finalisten

1 Verdaasdonk Kenny
2 Spinnael Sam
3 Detry Mathieu
4 Van Impe Timo
5 Delva Romain
6 Gosselin Régis
7 Mondron Guillaume
8 Vandenbalck Jamie
9 Magnus Gilles
10 Dupont Denis
11 Degeer Romain
12 Potty Maxime
13 Prevost Charles
14 Lay Samuël
15 de Leval Romain
16 De Backer Tomas
17 Thriskos Dimitri
18 Donniacuo Lorenzo
19 Lamy Nicolas
20 Chouvel Martial
21 de Fierlant James
22 Lessennes Benjamin
23 De Vos Bart
24 Leburton Martin
25 Gorlé Sacha
26 Van Hove Martin
27 Dejonghe Sam
28 Drion Maxime
29 Mirguet Simon
30 Claes Nicolas
31 Beerten Laurens
32 Peeters Jonathan
 




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 1 oktober 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons