van der Horst

Red Bull Racing onthult nieuw kleurenschema

Nieuwe kleuren voor Red Bull F1
Nieuwe kleuren voor Red Bull F1
Tijdens een evenement georganiseerd door kledingsmerk Puma in Londen heeft Red Bull Racing, met een aangepaste versie van de RB11 van vorig seizoen, zijn nieuwe kleurenschema voor dit seizoen voorgesteld. Donker mat blauw is de nieuwe hoofdkleur van het team. Met het verdwijnen van Infiniti als hoofdsponsor verdwijnt het paars en keren de logo's van Red Bull zelf terug op de zijkant van hun wagen. De nieuwe bolide van de voormalige wereldkampioenen, de RB12, zal volgende week tijdens de eerste wintertest te Barcelona pas ten tonele verschijnen.
“We hebben besloten om iets meer vernieuwend te zijn en het een meer agressiever gevoel te geven. Ze zal zeker opvallen, dus ook in de spiegels van enkele rijders”, aldus teambaas Christian Horner over de nieuwe look van de bolide. “De wagen ziet er bijzonder goed uit en dat is meestal een goed voorteken. Hopelijk gaat ze op het circuit ook goed zijn maar gezien de huidige situatie met de krachtbronnen kan 2016 voor ons weleens een overgangsjaar zijn. Maar ons vroegtijdig afschrijven zou ik zeker niet doen!”

Nieuwe kleuren voor Red Bull F1
Nieuwe kleuren voor Red Bull F1
Daniel Ricciardo, die dit jaar start aan zijn derde seizoen bij het team, zei:”De nieuwe livery ziet er goed uit en de wagen geweldig. Uiteraard zijn wij als rijders meer bezorgd over hoe goed ze zal presteren op het circuit, maar als ze er ook goed uitziet is ook wel belangrijk.” Ook dit seizoen zal de Rus Daniil Kvyat teamgenoot zijn van de Australiër.

De nieuwe bolide werd tijdens dit evenement nog niet onthuld aan het publiek maar zal aanstaande maandag, vlak voor de wintertest van start gaat, voorgesteld worden op het Circuit de Catalunya. Na het debacle met Renault vorig jaar en het niet vinden van een beter alternatief zal de RB12 nog steeds met de Franse krachtbron rijden, maar deze zal echter de naam van horlogemaker Tag Heuer dragen. Deze nieuwe sponsor heeft Red Bull kunnen afsnoepen van het McLaren-team.

Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2016

3 februari 2016
17 februari 2016
19 februari 2016
20 februari 2016
21 februari 2016
22 februari 2016
29 februari 2016
  • Scuderia Toro Rosso (Ferrari)
1 maart 2016
  • Sauber F1 C35 (Ferrari)
Elders op Autosport.be treft u een overzicht aan van alle Grote Prijzen in het Formule 1 seizoen 2016 alsook een overzicht van alle F1-teams en -rijders voor 2016.

Foto's: Red Bull Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 17 februari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons