van der Horst

Red Bull Racing's nieuwe wagen van onder het doek gehaald in Barcelona (+ Foto's)

Red Bull Racing-TAG Heuer RB12
Red Bull Racing-TAG Heuer RB12
Nadat Red Bull Racing vorige week haar kleurenschema voor dit seizoen voorstelde en vandaag de eerste van twee vierdaagse wintertesten start op het Circuit de Catalunya, was het hoog tijd om de nieuwe RB12 voor te stellen aan het publiek. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe bolide, met Tag-Heuer hernoemde Renault-krachtbron, rekende het team terug op de kunsten van Adrian Newey en Dan Fellows.
Red Bull Racing-TAG Heuer RB12
Red Bull Racing-TAG Heuer RB12
Officieel werd de nieuwe wagen Red Bull Racing-TAG Heuer RB12 gedoopt, waarbij Tag Heuer eigenlijk gewoon een ander naamplaatje is op een Renault-krachtbron. Red Bull Racing kwam in 2015 in woelig water terecht toen het in het openbaar een dispuut uitvocht met Renault. Na geprobeerd te hebben een andere motorboer aan de haak te slaan voor 2016, kon het niet anders dan terugkeren naar Renault. Teamchef Christian Horner erkent dat het geen gemakkelijke weken waren, "vanzelfsprekend was de late beslissing omtrent de motoren een uitdaging, maar we vonden op tijd een oplossing en het team heeft keihard gewerkt in de winter om de achterstand in te halen."

Red Bull Racing-TAG Heuer RB12
Red Bull Racing-TAG Heuer RB12
Visueel valt de nieuwe bolide op door de matte kleuren, al is dat moeilijk vast te stellen op foto's. Echt doelen lijken de troepen van Christian Horner vooralsnog niet te stellen, men heeft het bij de lancering over "verbeteren ten opzichte van vorig jaar" en "dichterbij de rivalen kruipen". Net als veel van zijn collega's gaf ook CTO Adrian Newey aan dat het moeilijk is nieuwe grote winsten te boeken op vlak van onderzoek & ontwikkeling, vanwege de stabiele reglementen. Chief Engineer Pierre Waché merkte op dat men nooit tevreden is op vlak van aerodynamica. "Het is een voortdurende ontwikkeling en we kijken niet naar absolute cijfers, maar naar relatieve cijfers vergeleken met anderen. De vooruitgang is significant en we zullen zien of het voldoende is."

Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2016

3 februari 2016
17 februari 2016
19 februari 2016
20 februari 2016
21 februari 2016
22 februari 2016
29 februari 2016
  • Scuderia Toro Rosso (Ferrari)
1 maart 2016
  • Sauber F1 C35 (Ferrari)
Elders op Autosport.be treft u een overzicht aan van alle Grote Prijzen in het Formule 1 seizoen 2016 alsook een overzicht van alle F1-teams en -rijders voor 2016.

Foto's: Red Bull Content Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 22 februari 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons