van der Horst

Scuderia Toro Rosso onthult STR10 (+ Foto's)

Scuderia Toro Rosso STR10
Scuderia Toro Rosso STR10
Scuderia Toro Rosso heeft vandaag het doek gehaald van de tiende bolide in zijn bestaan. De STR10 is, net zoals de meeste andere wagens, een doorontwikkeling van de bolide van 2014 en wordt nog steeds aangedreven door een Renault-krachtbron. Voor het seizoen 2015 vertrouwt het zusterteam van Red Bull Racing op onze Noorderbuur Max Verstappen en Carlos Sainz; de jongste bezetting voor een F1-team ooit en de kans is groot dat de Italiaanse equipe dat record nog wel even in handen houdt nadat de FIA onder meer een leeftijdslimiet invoerde.
  • Hamofa Performance
Scuderia Toro Rosso STR10
Scuderia Toro Rosso STR10
Na een ietwat teleurstellend seizoen 2014, moet voor Scuderia Toro Rosso 2015 een pak beter. Het team uit Faenza eindigde op een zevende plaats in de eindstand afgelopen seizoen, met minder dan één vijfde van de score van Force India dat als zesde afklopte. Zusterteam Red Bull Racing deed het, met eenzelfde krachtbron, meer dan tien keer beter en dus lijkt een tweede overwinning voor het team verder af dan ooit, zes en een half jaar na de enige GP-overwinning.

Dankzij de nieuwe reglementen heeft ook bij Scuderia Toro Rosso de piemelneus plaats geruimd voor een breder, meer pijlvormig exemplaar. Eveneens opvallend aan de voorgestelde wagen, los van de neus, is de grote luchthapper en de relatief kleine sidepods. Betreffende het schema voor de wintertesten, zal Carlos Sainz als eerste de bolide aan de tand mogen voelen, morgen, gevolgd door Max Verstappen op maandag. Sainz neemt dinsdag opnieuw het stuur over en onze talenvolle Noorderbuur sluit de eerst testweek af op woensdag.


Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2015

21 januari 2015
29 januari 2015
30 januari 2015
31 januari 2015
1 februari 2015
Nog te bevestigen
  • Lotus Mercedes
Elders op Autosport.be treft u een overzicht aan van alle Grote Prijzen in het Formule 1 seizoen 2015.

Foto's: Scuderia Toro Rosso



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 31 januari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons