van der Horst

Red Bull Racing verrast met RB11 in zwart-wit camouflage kleurschema (+ Foto's)

Red Bull Racing RB11
Red Bull Racing RB11
Net als Williams en Mercedes-AMG heeft Red Bull Racing vandaag, voor aanvang van de eerste dag van de wintertesten in de aanloop naar het seizoen 2015, zijn nieuwe bolide voorgesteld. De RB11, zoals de bolide werd gedoopt, breekt althans tijdens de wintertesten met het verleden en draagt niet langer de welgekende blauw-rode Red Bull-tinten. Ook het paars ingevoerd onder impuls van sponsor Infiniti is verdwenen voor een wagen waar quasi enkel zwarte en witte tinten op terug te vinden zijn, in de stijl van de camouflage bestickering die ook constructeurs gebruiken bij het testen van nieuwe bolides op de openbare weg.
Red Bull Racing RB11
Red Bull Racing RB11
De neus is, als een reactie op de nieuwe reglementen, lager en heeft wat weg van de stijl van de Ferrari F14 T van vorig seizoen. De grootste wijzigingen aan de RB11 bevinden zich volgens Rob Marshall (Chief Engineering) evenwel onder de carrosserie. Teambaas Christian Horner vulde aan dat de relatie met Renault een pak intenser geworden is. "Red Bull is nu de enige partner van Renault, via ons en Toro Rosso, en die focus van Renault, samen met een nauwe samenwerking met ons design team levert goede resultaten op en een veel betere integratie tussen de krachtbron en het chassis. Samenwerkend met Renault kunnen we echt zeer grote stappen zetten dit jaar."

Toch gaf Adrian Newey eerder al aan dat hij geen wereldtitel verwacht van de RB11 en dat Renault nog steeds aankijkt tegen een achterstand van meer dan 50pk. De invloed van Newey is bovendien vrij verrassend, gezien hij afgelopen jaar aangaf een stapje terug te zullen zetten. Die beslissing bevestigt hij nogmaals, al is deze nu iets genuanceerder. "Ik neem een stapje terug, raak betrokken in andere zaken, zodat F1 niet mijn enige focus is. Ik zal nog steeds naar races gaan en ik zal zeker aanwezig zijn op de eerste race en bij de testen voor de start van het seizoen. Ik zal daar eerder een overzicht behouden, aansturen en mentor zijn en nog steeds trachten met enkele ideëen naar boven te komen ook", aldus de Brit. Daniel Ricciardo zal vandaag de RB11 aan de tand voelen, terwijl zijn nieuwe teamgenoot Daniil Kvyat morgen in het kuipje mag plaatsnemen.


Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2015

21 januari 2015
29 januari 2015
30 januari 2015
31 januari 2015
1 februari 2015
Nog te bevestigen
  • Lotus Mercedes
Elders op Autosport.be treft u een overzicht aan van alle Grote Prijzen in het Formule 1 seizoen 2015.
Foto's: Getty Images, Benedict Redgrove & Red Bull Content Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zondag 1 februari 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons