van der Horst

Testdagen Jerez: Dag 3: Pietro Fantin is snelste op slotdag

Pietro Fantin - Draco International
Pietro Fantin - Draco International
Op de laatste van drie testdagen voor de Formule Renault 3.5 op het circuit van Jerez ging de snelste tijd naar Draco-rijder Pietro Fantin. Sergey Sirotkin (Fortec) was de snelste man in de namiddag en sloot de dag af met een tweede tijd algemeen voor Pierre Gasly (Arden). Niemand kon echter de tijd die Oliver Rowland gisteren neerzette verbeteren zodat de Brit de snelste man over de driedaagse testsessie blijft.
Opnieuw konden de rijders profiteren van ideaal weer en het werd dan ook al snel heel druk op de baan. In het eerste half uur slaagden niet minder dan negen piloten er in om afwisselend bovenaan het klassement post te komen vatten. Zoël Amberg zorgde vervolgens voor een rode vlagsituatie op het moment dat Nikolay Martsenko (Comtec) de tabellen aanvoerde. Nadat de sessie hervat werd namen Marlon Stöckinger (Lotus) en Pierre Gasly (Arden) achtereenvolgend de koppositie in tot Pietro Fantin (Draco) in 1:25.945 de snelste dagtijd liet optekenen. Sergey Sirotkin (1:26.006), Pierre Gasly (1:26.017), Marco Sörensen (1:26.031) en Nikolay Martsenko (1:26.129) maakten de top vijf vol.

Na de middag hielden de rijders het aanvankelijk rustig tot in het laatste uur de tijden eindelijk naar beneden gingen. Het was Sirotkin die het uiteindelijk haalde in een tijd van 1:27.358 voor Tio Ellinas (Pons), Amberg, Gasly en Norman Nato (DAMS). Op 11 april vinden de tegenstanders mekaar terug op het circuit van Monza voor de eerste manche van het jaar.

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op woensdag 26 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons