van der Horst

Zandvoort: Van Lagen en Estre (Porsche) blijven domineren in de regen

Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Jaap van Lagen en Kevin Estre hebben ook de tweede ADAC GT Masters race van het weekend op hun naam geschreven. Net als gisteren waren de weergoden Zandvoort niet gunstig gezind en dus stond er opnieuw een echte regenrace op het programma. De winnende Schütz Motorsport Porsche van race 1 vatte vandaag de wedstrijd aan van op de vierde plek op de grid. Thuisrijder van Lagen trok echter met het mes tussen de tanden ten strijde en rukte stelselmatig op tijdens zijn stint.
  • Hamofa Performance
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
Prosperia C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra GT3 #10
In de eerste ronde verschalkte de Nederlander al meteen de Schübert BMW van Dominik Baumann, enkele ronden later de Abt Racing Audi van Nicki Thiim en op vijf minuten van het pitwindow moest ook toenmalig leider René Rast (Abt Audi) er aan geloven. Zijn teamgenoot en McLaren fabriekspiloot Kevin Estre nam vervolgens het stuur van de Porsche over en maakte zonder problemen de klus af.

Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
Prosperia C. Abt Racing voerde nog maar eens een indrukwekkend nummer op en legde na een uur racen in de duinen beslag op de posities 2, 3 en 4. René Rast en Kelvin van der Linde voerden voor het merendeel van de race de achtervolging aan, al kwam de #11 van Nicki Thiim/Fabian Hamprecht even in tweede stelling te liggen na de pitstops. De #12 van Markus Winkelhock en Christopher Jöns tikte uiteindelijk als vierde aan. De Schübert BMW Z4 GT3 van Claudia Hürtgen en Dominik Baumann liet zich af en toe opmerken, maar kon niets beginnen tegen de Audi-armada en moest uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plek op bijna een halve minuut achterstand van de leiders.

Dankzij de dubbele overwinning neemt Jaap van Lagen ook alleen de leiding over in het kampioenschap, zijn vaste teammaat Christian Engelhart is dit weekend actief in de Porsche Mobil 1 Supercup te Barcelona. René Rast en Kelvin van der Linde zijn dus leiders af en volgen op een kleine 7 punten achterstand.

--- UITSLAG RACE 2 ADAC GT MASTERS ZANDVOORT (pdf) ---

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 11 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons