van der Horst

12H Bathurst: WRT op polepositie!

Charles Weerts, Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor
Charles Weerts, Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor
Twee Belgen starten vanavond op polepositie voor de 12 Uur van Bathurst, openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge, weliswaar dankzij een rondetijd van hun Zuid-Afrikaanse teamgenoot. Sheldon van der Linde, die het stuur deelt met Dries Vanthoor en Charles Weerts, was met de BMW M4 GT3 van WRT te snel voor de concurrentie in de Shoot-out.
Sheldon van der Linde - WRT
Sheldon van der Linde - WRT
Na twee opeenvolgende successen op Mount Panorama krijgt Mercedes het etiket van favoriet opgespeld, maar in de kwalificatiesessie werd de AMG GT3 geklopt door een Belgisch team. In een korte Shoot-out was WRT-rijder Sheldon van der Linde (#32 BMW M4 GT3) sneller dan lokale held Broc Feeney (#888 National Storage Racing) en Maro Engel (#130 GruppeM Racing). Oud-winnaar Matt Campbell, teammaat van Laurens Vanthoor in de #912 Porsche van Manthey EMA, tikte als vierde aan.

Naast de polepositie voor Dries Vanthoor en Charles Weerts viel er nog een tweede Belgisch succes te noteren in Australië. Alessio Picariello, die debuteert in Bathurst, stuurde de #911 Porsche van Manthey EMA naar de polepositie in de Pro Am-categorie. Onze landgenoot werd negende algemeen, net achter Maxime Martin in de tweede BMW van WRT.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's: SRODit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 17 februari 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons