van der Horst

12H Estoril: RedAnt Racing behaalt podiumplaatsen tijdens Portugese wedstrijden van de 24H Series

Na Mugello, Spa-Francorchamps en Monza was het dit weekend aan Estoril om de Europese 24H Series te ontvangen. Op het menu stonden twee races, één van zes uur op vrijdag en de tweede twaalf uur lang, op zaterdag. RedAnt Racing was uiteraard van de partij in Portugal, met twee Porsche 992 GT3 Cup voor enerzijds de racende broers Ayrton en Yannick Redant, samen met Kobe De Breucker in de Duitse GT met startnummer #903 en anderzijds Michiel Haverans, Brent Verheyen en Jimmy De Breucker in de Porsche 911 met startnummer #904. De Porsche 911 GT3 Cup met startnummer #903 behaalde tweemaal de derde plaats, op de voet gevolgd in beide races door de #904. In het kampioenschap ‘992’ voert de #903 van de broers Redant en Kobe De Breucker nog steeds het klassement aan, algemeen moet RedAnt Racing nu enkele teams nipt voor zich dulden, maar alles staat of valt hoe dan ook bij de finale in Barcelona midden september. RedAnt Racing zet daar dan opnieuw twee Porsche 911 GT3 Cup in voor de grote seizoensfinale van de 24H Series.
Met twee wedstrijden van respectievelijk zes en twaalf uur op de legendarische omloop van Estoril in Portugal, kregen de rijders dit weekend alvast heel wat kilometers voor de wielen. Uiteraard was RedAnt Racing, de regerende kampioen in de klasse ‘992’ van de partij en dat met twee Porsche 992 GT3 Cup.
 
“Het was inderdaad een stevige opdracht en meteen een prima voorbereiding op de twee 24-uursraces die we dit jaar nog gaan afwerken”, vertelt teameigenaar Bert Redant. “Eind augustus is er de 24 Uur van Zolder en drie weken later volgt de 24 Uur van Barcelona. Maar eerst was er dus dit Portugese weekend en daarin hebben we goed gepresteerd, met twee derde en vierde plaatsen, maar uiteraard was er de tweede plaats en zege van onze dichtste concurrent Willi Motorsport by Ebimotors, wat maakt dat de strijd om de titel in onze klasse pas op de meet in Barcelona zal beslecht worden. Wij hebben in Barcelona vorig jaar de titel gepakt, dus waarom zouden we dat dit jaar niet opnieuw doen?”
 
Het trio Ayrton, Yannick Redant en Kobe De Breucker mocht tweemaal naar de derde trede van het podium in Portugal, “maar in de lange wedstrijd op zaterdag hebben we de tweede plek op een haar na gemist doordat onze directe tegenstrever de laatste pitstop kon uitvoeren tijdens een korte Code 60”, klinkt het bij de jonge wolven van het team. “Nu goed, zoals Bert al stelde, alles wordt gespeeld tijdens de 24 Uur van Barcelona en wij zijn er alvast klaar voor.”
 
Het onuitgegeven trio Michiel Haverans, Brent Verheyen en Jimmy De Breucker reed twee foutloze wedstrijden, “en ik ben onder de indruk van het goede werk van onze twee jonge rijders, die nog relatief weinig ervaring met een Porsche hebben in dit soort races”, aldus nog Bert Redant. “Uiteraard is Jimmy een vaste waarde en de combinatie van hem met Michiel en Brent werkte zeer goed. Hier zit muziek in, dat is zeker.”
 
De volgende afspraak voor het Oost-Vlaamse team is echter van het kortere werk, met de vierde meeting van de Porsche Carrera Cup op het TT Circuit Assen in Nederland en dat op 12 en 13 augustus.
 
Meer info?  https://www.24hseries.com/races/hankook-12h-estoril-6h-qualifying-race-2023

Red Ant Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 10 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H + 12H Estoril.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons