van der Horst

12H Estoril: RedAnt Racing verdedigt leidersplaats in meerdere categoriën

Brent Verheyen en Michiel Haverans
Brent Verheyen en Michiel Haverans
Na Mugello, Spa-Francorchamps en Monza is het dit weekend aan Estoril om de Europese 24H Series te ontvangen. Op het menu staan twee races, één van zes uur op vrijdag en de tweede twaalf uur lang, op zondag. RedAnt Racing is uiteraard van de partij in Portugal, met twee Porsche 992 GT3 Cup voor enerzijds de racende broers Ayrton en Yannick Redant, samen met Kobe De Breucker in de Duitse GT met startnummer #903 en anderzijds Michiel Haverans, Brent Verheyen en Jimmy De Breucker in de Porsche 911 met startnummer #904. In Portugal verdedigt RedAnt Racing zijn leidersplaatsen in het algemene klassement van de 24H Series en in de tussenstand van de klasse voor de Porsche 992. Estoril is overigens de voorlaatste afspraak van het Europese luik van de 24H Series, met een finale begin september tijdens de 24 Uur van Barcelona.
“Uiteraard verkopen we het vel van de beer niet voor hij geschoten is”, klinkt het bij teameigenaar Bert Redant. “Dit is een zeer sterke competitie en de prijzen worden op de meet uitgedeeld, om er nog een tweede gezegde bij te halen. Ayrton, Yannick en Kobe kennen hun opdracht, zij moeten ten eerste een foutloos parcours afleggen en daarnaast zo dicht mogelijk bij de top eindigen om in het vooruitzicht van Barcelona met een stevige buffer naar die finale te trekken. Uiteraard heb ik het volste vertrouwen in ons vaste trio en we kijken echt uit naar de races, op een circuit waar Ayrton Senna ooit zijn eerste F1-zege behaalde. Dit is werkelijk een circuit met autosporttraditie en we willen er zeer sterk scoren.”

Onuitgegeven trio

In de #904 Porsche 992 GT3 Cup zit dus een onuitgegeven trio, met Michiel Haverans, Brent Verheyen en Jimmy De Breucker. Die laatste is uiteraard de vader van Kobe en hij kent het team uit Lochristi al zeer goed, na onder meer een deelname aan wedstrijden van de 24H Series en de 24 Hours of Zolder. Michiel Haverans is één van de jonge talenten onder de vleugels van het team en in het bijzonder teammanager Marc Goossens. Haverans betwist het volledige nationale uithoudingskampioenschap met RedAnt Racing en is na twee wedstrijden in het Belcar Endurance Championship de leider in de Junior Trophy.

Tot slot is er een complete nieuwkomer, met name Brent Verheyen en de Limburgse student heeft net zijn eerste races in Le Mans achter de rug. “Brent Verheyen betwist de internationale Le Mans Cup in 2023, maar we waren al een tijdje aan het praten om eens samen te werken”, aldus Marc Goossens. “Hij is één van de jonge Belgische talenten en wij zijn blij om samen onze eerste meeting af te werken.” In Estoril wordt op donderdag vrij getraind, terwijl op vrijdag de kwalificaties en de wedstrijd over zes uur op het menu staan. Zaterdag is het dan tijd om twaalf uur lang te gaan racen, met start om 9u00 ’s morgens.

Foto's :Ollivision



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op donderdag 6 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H + 12H Estoril.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons