van der Horst

12H Mugello: RedAnt Racing meteen op podium in 24H Series

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In het prachtige Toscane stond dit weekend de eerste meeting van het Europese luik van de 24H Series op de autosportagenda. Deze hoog aangeschreven uithoudingsserie die later dit jaar ook ons land zal aandoen, trok daarvoor naar Mugello, ten noorden van Firenze en RedAnt Racing, de titelverdediger in de 992-klasse, een categorie voorbehouden aan identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -, zette er twee wagens in. De jonge wolven Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe De Breucker behaalden na een meer dan uitdagende wedstrijd een derde plaats, terwijl vader en zoon Dirk en Tom Van Rompuy, samen met de voormalige Belgische kampioenen Steve Vanbellingen en Bert Redant, naar de zesde plaats in de AM-categorie reden. Voor de volgende afspraak verandert alles, want er is geen sprake meer van uithoudingswedstrijden, maar wel van de sprintraces in het kader van de Porsche Carrera Cup Benelux, met de testdag op 7 april in Spa-Francorchamps en de eerste race van het seizoen, op diezelfde omloop, maar dan op 28 en 29 april.
  • Prospeed Competition
Mugello was net als in 2022 de ‘place to be’ voor de start van het uithoudingsseizoen en RedAnt Racing was als titelverdediger in de felbevochten klasse voor de Porsche 992 GT3 Cup – met maar liefst dertien deelnemers - bijzonder gemotiveerd bij aanvang van het Italiaanse weekend. Dat bleek meteen tijdens de kwalificaties waarbij de jonge talenten zich van de polepositie verzekerden. Zij bleven een zeer sterk veld voor en lieten meteen zien dat ook in 2023 met hen rekening zal moeten worden gehouden.

De race zelf was bijzonder uitdagend, waarbij het drietal tot op de meet voor de derde podiumplaats moest vechten.

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Yannick Redant: “We kenden tijdens de race niet minder dan zes lekke banden, iets wat we in de loop van vorig seizoen nooit meegemaakt hebben. Het gevolg daarvan was dat we continu hebben moeten terugvechten, iets wat ik tot aan de finish aan den lijve kon ondervinden. Op enkele ronden van het einde lagen we tweede, toen ik mijn zesde en laatste lekke band te verduren kreeg. Ik viel terug naar de vijfde plek, maar kon nog naar het podium racen, onder meer door een… lekke band van een collega. Uiteindelijk werden we derde op enkele seconden van het zilver. Het was dus geen makkelijk race en uiteraard gaan we ervan uit dat bij de volgende wedstrijd, in Spa-Francorchamps, we zonder problemen zullen kunnen racen. Verder liep de Porsche 911 GT3 Cup als een Zwitsers horloge en het bleek nog maar eens dat het niveau van deze competitie erg hoog is. Ik kijk alvast naar onze thuismatch op 6 en 7 mei uit!”

De zusterwagen van de familie Van Rompuy, Steve Vanbellingen en Bert Redant kende een probleem met de geperforeerde radiator in de aanvangsfase, maar na een snelle herstelling door de ervaren technische crew van RedAnt Racing, verliep ook voor hen de race prima.

“Het doel was om de rijders te laten kennismaken met de Porsche in het vooruitzicht van de 24 Hours of Zolder, eind augustus”, aldus Bert Redant “en dat is perfect verlopen, met een zesde plaats in de klasse als resultaat.” 

De volgende afspraak voor RedAnt Racing in de 24H Series is de tweede manche van het kampioenschap en die vindt op 6 en 7 mei in ons land plaats, op Spa-Francorchamps, daar waar een week eerder ook de Porsche Carrera Cup Benelux van start gaat. More news to follow!

Persbericht RedAnt RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op dinsdag 28 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons