van der Horst

12H Sebring: 54 wagens voor deze editie

Start 2022 IMSA Mobil 1 12 Hours of Sebring
Start 2022 IMSA Mobil 1 12 Hours of Sebring
Het lijkt alsof de Rolex 24 at Daytona pas vorig weekend werd verreden, maar ondertussen piept de volgende wedstrijd al om de hoek. De Mobil 1 12 Hours of Sebring gaat voor de 71ste keer van start en dit met een mooi startveld van 54 wagens. Daarbij tekenen - op één na - alle GTP's present, in de andere categorieën zijn er wel wat wijzigingen doorgevoerd.
Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
Hoewel gisteren nog zwaar bestraft, zal Meyer Shank Racing gewoon van de partij zijn met de Acura, net zoals nieuwbakken kampioenschapsleider Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport. Dat terwijl de Cadillacs, Porsches en BMW's op zoek gaan naar een eerste overwinning voor hun merk. Al moet Chip Ganassi Racing het wel doen met maar twee wagens, gezien de andere vrijdag al wat kilometers zal afmalen tijdens de 1000 Miles of Sebring,  in het kader van het FIA WEC.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
In LMP2 vallen ook twee wagens af, hopelijk krijgen we er toch de nodige strijd te zien. Asian Le Mans Series Nolan Siegel wist een zitje te versieren voor deze wedstrijd. De jonge Amerikaan stapt in bij Crowdstrike Racing by APR. LMP3 maakt dan weer de omgekeerde beweging en gaat van negen naar tien wagens tegenover Daytona. Tot slot komen er ook 28 GT's aan de start, waarvan acht in GTD Pro. Daar hoopt Laurens Vanthoor op een iets snellere Porsche dan tijdens de Rolex.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
IDat geldt ook voor Jan Heylen en Wright Motorsports dat vermoedelijk zijn programma moet bijstellen nu Ryan Hardwick meer in Europa zal vertoeven. Wel kreeg de Porsche 911 GT3 R (992) een serieuze boost qua kracht;  hopelijk werkt dit de moeilijkheden van de laatste twee maanden weg en kan men meedingen voor winst. Tot slot is Sarah Bovy de derde  Belg op de grid met de Iron Dames Lamborghini.

De kwalificaties vinden volgende week vrijdag om 15:15 uur plaats, terwijl de race zaterdag op gang getrokken wordt vanaf 16:10 uur.

Foto: IMSA - Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Porsche AG



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons