van der Horst

12H Sebring: Chip Ganassi Racing wint met afstandsrecord

Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
Chip Ganassi Racing - Cadillac DPi-V.R
Chip Ganassi Racing heeft uiteindelijk dan toch de Mobil 1 12 Hours of Sebring gewonnen. Het was vooral Earl Bamber die in de laatste uren de overwinning naar zich toe trok, overigens met een nieuwe afstandsrecord bij de DPi's.. Bamber stond met Alex Lynn en last minute invaller Neel Jani alzo op het hoogste schavot. Voor onze landgenoten werd het een moeilijkere editie in Sebring. Stoffel Vandoorne haalde bij zijn debuut de vijfde plaats, al ging dit niet zonder slag of stoot.
  • Dreamdrive
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
Na halfweg koers kwam er nog een vijfde full course caution, vanwege de Muehlner Motorsports America Duqueine. Na eerder opgelopen schade verloor Harry Gottsacker de controle over de wagen en reed vol in de bandenmuur aan Sunset Bend, waardoor het Belgisch-Amerikaanse team de handdoek in de ring moest gooien. Vanaf dan werden de laatste uren onder groen afgewerkt, al kwam Vandoorne nog in aanvaring met de Action Express Racing #31 Cadillac waardoor de Meyer Shank Racing Acura een kruis kon maken over hun winstkansen en als vijfde over de streep kwam.

Vooraan de race was er dan een ontketende Bamber, die tot tweemaal toe zich een weg naar de leiding vocht om uiteindelijk met meer dan zes seconden voorsprong te winnen op de JDC Miller-Motorsports Cadillac van Tristan Vautier, Loic Duval en Richard Westbrook. De Action Express Racing #31 Cadillac van Pipo Derani, Tristan Nuñez en Mike Conway vervolledigde het podium. De Wayne Taylor Racing Acura, die na acht uur nog de punten voor de Michelin Endurance Cup opraapte, moest tevreden zijn met een vierde plaats. In LMP2 werd het uiteindelijk een kolfje naar de hand van PR1 Mathiasen Motorsports, dat met Ben Keating, Mikkel Jensen en Scott Huffaker een ronde voorsprong had op Racing Team Nederland. In LMP3 ging de winst naar de Sean Creech Motorsports Ligier van João Barbosa, Malthe Jakobsen en Lance Willsey, die profiteerde van de opgave van de Riley Motorsports Ligier om zo hun eerste klassewinst te boeken.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R GTD
In GTD Pro ging de winst voor het eerst naar Corvette Racing met Nick Catsburg, Antonio Garcia en Jordan Taylor. De gele Corvette maakte al de beslissende beweging op vier en een half uur van het einde van de race om van daaruit de wedstrijd zonder problemen te controleren. Tweede werd de TR3 Racing Lamborghini van Marco Mapelli, Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli die zich terugvochten naar het podium, terwijl de WeatherTech Racing Mercedes van Jules Gounon, Cooper MacNeil en Maro Engel het podium vervolledigde. Alessio Picariello, die uitkwam op de WeatherTech Racing Porsche, eindigde als zesde, terwijl de Heart of Racing Aston Martin van Maxime Martin moest opgeven.

Cetilar Racing - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Cetilar Racing - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
De winnaar in GTD was wel verrassend, want ondanks een handvol aan penalty's mocht de Cetilar Racing Ferrari van Antonio Fuoco, Giorgio Sernagiotto en Roberto Lacorte uiteindelijk de overwinningskrans in ontvangst nemen. Aan de meet had de Ferrari uiteindelijk een zeer riante voorsprong op de Gilbert Korthoff Racing Mercedes van Mike Skeen, Stevan MacAleer en Daniel Juncadella, terwijl de AF Corse Ferrari van Toni Vilander, Simon Mann en Luis Perez Companc het podium vervolledigde. Hoewel de Wright Motorsports Porsche van Jan Heylen al vroeg uitgeschakeld werd voor winst, bleef de blauwe Porsche toch doorgaan met het oog op toch zoveel mogelijk punten te sprokkelen voor het kampioenschap. Dat loonde, want uiteindelijk werd de Gelenaar met Zach Robichon en Ryan Hardwick nog tiende.

Foto's: Chip Ganassi Racing - HPD North America - IMSA



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons