van der Horst

12H Spa: 45 wagens voor de terugkeer van 24H Series

2019 Hankook 12H Spa
2019 Hankook 12H Spa
Na een afwezigheid van twee jaar keert de 24H Series eindelijk terug op Spa-Francorchamps. Voor de Hankook 12H Spa mag men niet klagen over het deelnemersveld, gezien er 45 wagens aan bij de GT's en TCE's aan de start worden verwacht. Natuurlijk zullen er ook een aantal landgenoten en Belgische teams aan de start verschijnen, zij zullen twee dagen lang het circuit in de Ardennen temmen.
Voor het eerst sinds lang zijn de GT3's niet de grootste klasse in aantal, want ditmaal moet men deze titel delen met de TCR's. Maar in tegenstelling tot Mugello zijn er wel een aantal afwezigen in de hoogste klasse. Zo is onder meer ST Racing niet van de partij met de BMW M4 GT3. Vermoedelijk omdat zij afgelopen weekend aan de slag waren in Sonoma. Wel weer aanwezig is Bob Herber met de Bentley Continental GT3 en Pierre-Yves Paque op de Sainteloc Racing Audi.

Xwift Racing Events - Ligier JS 2R
Xwift Racing Events - Ligier JS 2R
In de overige klassen zijn de Belgen ook goed vertegenwoordigd. Red Ant Racing zal met twee Porsche 911 GT3 Cup (992)'s aanwezig zijn in 992-AM. Net zoals in Mugello zal de familie Redant de ene wagen bemannen, terwijl Philippe Wils, Kurt Hensen en Sam Dejonghe op de tweede wagen geposteerd worden. Ook Speedlover is aanwezig in dezelfde klasse met Olivier Dons. In GT4 zullen er twee BMW M4's van JJ Motorsport aan de start verschijnen, waarvan de wagen van het Team ACP - Tangerine Associates onder meer bestuurd wordt door Wim Spinoy. Terug na een korte afwezigheid is AC Motorsport, dat met hun beruchte Audi RS3 LMS DSG aan de start verschijnt, voor Stephane Perrin en Mathieu Detry. Als laatste Belgische inbreng, maar zeker niet de minste, is er de Xwift Racing Events Ligier. Deze zal bestuurd worden door Pieter Denys, Tim de Borlé en Steven Dewulf.

Naast de 12H Spa komen ook de ADAC F4 en ADAC Prototype Cup - het debuut overigens voor deze cup - in actie tijdens de voormiddag zowel op zaterdag als op zondag. Als u niet naar Spa kan komen, kan u alles volgen via het YouTube-kanaal van de organisatie. Kan u wel komen dan kost een weekendticket 21 euro of telt men 11 euro neer voor een dagticket. Indien u op zondag komt, best een regenjas meenemen, want volgens het weerbericht wordt er de hele dag regen voorspeld.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 21 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons