van der Horst

12H Spa: 48 wagens voor een goed gevuld weekend

2023 Hankook 12H Spa
2023 Hankook 12H Spa
Dit weekend staat de Hankook 12H Spa op het programma. De wedstrijd is al aan zijn zesde editie toe en zal dit jaar records breken. Er staan 48 wagens op de deelnemerslijst, waarvan een recordaantal bolides in de Porsche 911 GT3 Cup (992). Samen met de overige deelnemers zullen ze vier dagen lang het mooie weer maken in en rond het circuit van Spa-Francorchamps, aangevuld met twee competities in het voorprogramma. Natuurlijk zijn er ook een aantal Belgen aanwezig die mee de grid van 152 piloten zullen vullen.
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Ditmaal zijn de GT3's niet het best vertegenwoordigd in aantal. Er staan zestien GT3  bolides, verdeeld over vijf verschillende merken, op de deelnemerslijst, wat drie minder is dan in de Porsche 911 GT3 Cup (992). Ook bij de GT3's is Porsche het best vertegenwoordigd, met vijf stuks, terwijl Audi en Mercedes vier wagens aan de start hebben. Eén van die Audi's wordt overigens ingezet door Haas RT voor Gregory Servais, Xavier Knauf en Tim Müller. Tot slot komen er ook twee Lamborghini's en een Ferrari aan de start.

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de 992-klasse wordt het druk met negentien wagens en daar wordt er ook veel van onze landgenoten verwacht. Red Ant Racing zet twee wagens in: één voor Yannick Redant, Ayrton Redant en Kobe de Breucker en de andere voor Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans. Ook Speedlover is van de partij en komt aan de start met Olivier Dons, Wim Meulders en Rik Renmans. Tot slot maakt Hamofa Motorsport zijn debuut in de serie met de BMW M4 GT4 voor Rob, Kris en Mark Verhoeven en zien we nog een debutant met HY Racing. Zij komen aan de start met een Porsche Cayman GTS voor Brice Pineau, Jacques Derenne, Bruno Barbaro en Brody.

Maxim Dirickx - Gebhardt Motorsport Duqueine D08 LMP3
Maxim Dirickx - Gebhardt Motorsport Duqueine D08 LMP3
Het weekend begint al op donderdag, waarneer er een parade wordt georganiseerd richting Malmedy gevolgd door een signeersessie. Vrijdag staat de vrije training en kwalificaties op het programma, om dan zaterdag de eerste helft van de wedstrijd af te werken, over welgeteld vijf uur. De overige zeven uren wedstrijd worden op zondag afgehaspeld. Daarnaast kun je ook nog kijken naar de Eurocup 3 en de Prototype Cup Germany, waar met Maxim Dirickx ook een Belg aan de start verschijnt. Als je aanwezig wilt zijn, kost een ticket iets meer dan 21 euro voor het hele weekend, of je kunt alles live volgen op de sociale media- of YouTube-kanalen van de 24H Series.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - Niels Vaeck - Gebhardt MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op maandag 15 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons